VIDEO Jurnalistă americană: Clinton conduce detașat în sondaje, o răsturnare a situației e improbabilă

VIDEO Jurnalistă americană: Clinton conduce detașat în sondaje, o răsturnare a situației e improbabilă

Candidata democrată Hillary Clinton conduce detașat în sondaje, cu aproximativ 10 puncte, și este puțin probabil să aibă loc o răsturnare a situației la alegerile din 8 noiembrie, a afirmat jurnalista americană Elisabeth Fischer Martin, la o prezentare pe temea alegerilor prezidențiale din Statele Unite organizată de Ambasada SUA la București.

'Hillary Clinton conduce la o distanță confortabilă, aproximativ 10 puncte', a afirmat ea. 'Nu am mai văzut niciodată, nu spun că nu s-ar putea întâmpla, dar nu am mai văzut niciodată o situație în care rezultatul alegerilor arată altfel decât sondajele când este vorba de o asemenea distanță', a adăugat jurnalista.

Fischer-Martin este jurnalistă de televiziune, câștigătoare a două premii Emmy și co-prezentator al podcastului 'Masters in politics' oferit de Bloomberg. A lucrat pentru postul de televiziune NBC timp de 23 de ani, până în 2014, și a fost producătorul celebrului talk-show 'Meet the Press'.

Jurnalista a mai spus că nici un alt tur de scrutin din Statele Unite nu a divizat electoratul mai mult decât cel din 2016 și că foarte mulți alegători au hotărât să voteze cu unul dintre candidați doar pentru că astfel votează împotriva celuilalt.

Hillary Clinton conduce în rândul electoratului feminin, în rândul electoratului american de culoare și este prima opțiune și pentru electoratul tânăr. Pe de altă parte, Donald Trump este preferat în mare parte de electoratul alb fără studii superioare.

'Hillary Clinton este susținută de un efort organizațional puternic în campanie. Are probabil un număr dublu sau chiar triplu de angajați care lucrează în campanie față de Donald Trump', a spus Fuscher Martin. 'Strategia lui Trump este să organizeze mitinguri foarte mari, cu zeci de mii de oameni. Hillary Clinton este un candidat care mizează pe strategie, pe analiza datelor, personal și chiar face eforturi să aducă electoratul la urne', a adăugat ea.

AGERPRES( A — editor: Ana Maria Luca)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”