VIDEO Jurnalistul Cristi Citre, lovit cu pumnul de cretinii lui Dragnea: Nu da, dom’ parlamentar, suntem noi, jurnaliștii!

Jurnalistul Cristi Citre, lovit cu pumnul de cretinii lui Dragnea: Nu da, dom’ parlamentar, suntem noi, jurnaliștii! La început a fost ura. Ura exprimată în cuvinte. Ura afișată prin atitudine, relatează Cristi Citre, unul dintre cei mai resctați jurnaliști de veniment politic, pe platforma G4Media.ro, evenimentele de miercuri din Parlament.

Șobolani. Așa au fost numiți toți cei care nu simțeau și nu respirau în același ritm cu Liviu Dragnea – jurnaliști, ONG-iști, protestatari, parlamentari din opoziție.

Șobolanul este un animal care răspândește boli. Șobolanul este un animal care trebuie stârpit, eradicat, exterminat.

Propaganda nazistă i-a numit pe evrei șobolani pentru a înșuruba în mentalul colectiv imaginea unui popor ce trebuia exterminat, justificând astfel Soluția Finală.

Aproape un secol mai târziu, Liviu Dragnea folosește același apelativ pentru a-i identifica astfel pe toți cei care nu răspund comenzilor sale. Culmea, inspirat de consilierii săi israelieni. O evreică din România a denunțat utilizarea apelativului șobolan, comparând discursul lui Dragnea cu filmul de propagandă al lui Goebels.

A fost doar o chestiune de timp până când hate speech-ul propagat de locotenenții jupânului roș să treacă la nivelul următor: agresiunea fizică.

Astăzi, 20 iunie, s-a întâmplat și asta. Victimele au fost jurnaliștii. Agresorii au fost mai mulți parlamentari PSD puși de jupânul roș în rol de gărzi de corp ad-hoc.

Liviu Dragnea a fost flancat, la ieșirea din sala de plen a Camerei Deputaților, de câteva cefe late cu carnete de parlamentar. Nu l-a atacat nimeni, nu l-a înjurat nimeni, nu s-a apropiat nimeni de el. Doar jurnaliștii au vrut să-i pună întrebări.

Și atunci, cefele late au intrat în acțiune: au smuls cabluri, au dat peste camere, au dat cu coatele și cu pumnii. În jurnaliști.

Mi-am luat un pumn în plex de am văzut stele verzi. Alți doi colegi au pățit la fel. O colegă a încasat un cot în coaste. În rol de gărzi de corp ad-hoc cinci parlamentari PSD: Dorel Căprar, Florin Buicu, Ilie Toma, Vlad Bontea, Laurențiu Nistor.

Întrebat de un coleg de ce a dat cu pumnii în jurnaliști, una dintre cefele late a răspuns: pentru că noi suntem o echipă.

Ați înțeles, da? Ei își spun echipă. Procurorii îi numesc pe unii dintre ei grup infracțional organizat.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România / Un bărbat care a intrat în contact cu ital…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet