VIDEO „Justițiarul din Berceni”, celebrul „vânător de pedofili”, filmat în timp ce-și hărțuiește fosta iubită

VIDEO „Justițiarul din Berceni”, celebrul „vânător de pedofili”, filmat în timp ce-și hărțuiește fosta iubită

Alexandru Constandachi, care se recomandă drept ”activist civic”, este recunoscut drept ”Justițiarul de Berceni”. Tânărul are un canal de YouTube unde încarcă videoclipuri în care pretinde că prinde pedofili.

Polițistul Marian Godină a povestit pe site-ul său că, în urmă cu câteva zile, a discutat cu fosta iubită a lui Alexandru Constandachi. Fata povestește cum, la scurt timp după ce a început relația, a devenit victima iubitului său, fiind hărțuită până în punctul în care s-a văzut nevoită să depună plângere la poliție.

Ce scrie Marian Godină:

Prin luna martie a acestui an, un amic de pe Facebook mi-a scris și m-a rugat să-i răspund unui prieten al lui care îmi scrisese pe pagină. I-am căutat mesajul și i-am răspuns. Era un tânăr care mă întreba cam de ce fel de echipament ar avea nevoie pentru a pleca în războiul din Ucraina. Ce ghete, genunchiere, rucsac, vestă etc i-ar trebui. Mi-am dat seama doar citind asta că omul nu are nici cea mai mică legătură cu subiectul, din moment ce mă întreba pe mine asemenea lucruri. Nu de alta, dar nici eu nu-s vreun militar antrenat pentru război, deși mă pricep cât de cât la echipamente. Mi-a rămas doar să-i spun că sfatul meu e să stea pe fundul lui acasă. Ba chiar l-am întrebat dacă nu are pe nimeni drag și dacă știe că sunt șanse foarte mari să moară acolo. Am încheiat discuția cu impresia că omul bătea câmpii și că nici nu are de gând să plece la război. Ba chiar i-am scris și amicului care intermediase discuția și l-am întrebat dacă omul fură curent.

Peste ceva timp, cineva mi-a atras atenția asupra unor filmulețe în care un tânăr autointitulat Justițiarul de Berceni înfăptuia justiția pe străzile din București. Fie că elibera parcări, fie că „prindea” prădători sexuali, justițiarul devenea tot mai viral pe net. M-a amuzat inițial când am văzut că cel care îmi spusese cu puțin timp în urmă că pleacă la război, se lupta acum cu bidoane de pe carosabil și făcea filmulețe penibile în căutare de circ ieftin. Dar, ce să vezi, circul ieftin e exact ce prinde la publicul cu minte mai puțină și cum astfel de public e extrem de numeros, justițiarul a ajuns să fie văzut ca un erou care face treaba poliției și prinde pedofili, mult mai eficient decât autoritățile.

E greu să-i explici cuiva care nu are un minim de cunoștințe juridice că ce face justițiarul e egal cu zero din punct de vedere legal. Ba mai mult, într-un singur video pe care l-am văzut, am observat o infracțiune de lipsire de libertate pentru care justițiarul ar fi fost lejer reținut dacă persoana în cauză ar fi făcut plângere. Pe scurt, omul s-a dat drept minoră și a agățat un bărbat pe net, și-a dat întâlnire cu el și l-a așteptat într-un apartament amenajat ca un studio video. Acolo, el împreună cu alții „l-au reținut” pe bărbat și au ținut un adevărat interogatoriu filmat, spre amuzamentul și admirația celor care îl urmăresc online. Apoi, justițiarul sună la 112 și reia filmările cu polițiștii sosiți la fața locului și care, în mod legal nu prea au ce să facă pentru că nu există nicio infracțiune. Și uite așa, vizualizările cresc, la fel și veniturile. Iar lumea spune că poliția nu face nimic, în timp ce justițiarul e un erou. S-a întrebat oare cineva de ce filmează toate astea, dacă singurul lui scop e să scape lumea de pedofili? Simplu, pentru că doar așa face bani.

De la eroul care prinde prădători la prădător

Zilele trecute am vorbit cu o fată care i-a fost iubită justițiarului și care i-a devenit între timp victimă. Pentru că o urmărea și o căuta acasă la ore târzii din noapte, fata și-a cumpărat un spray iritant-lacrimogen pe care l-a și folosit atunci când a fost așteptată în scara blocului de justițiarul din Berceni care nu o lăsa să iasă. Scena a fost filmată, iar justițiarul s-a dus apoi la administratorul blocului și l-a amenințat că îl va da în judecată dacă filmările de pe scara blocului vor deveni publice.

Justitiarul nu o lasă pe tânără să iasă din bloc

Trei zile mai târziu, pe la 2.30, justițiarul i-a bătut din nou la ușă fetei, iar mai apoi s-a cățărat pe balconul aflat la etajul 1 de unde i se adresa cu tot felul de tâmpenii, unele în limba engleză, care ar induce teama oricărei fete aflate singure.

Justițiarul bate în ușă și la geam spunând în engleză i’m fucking desperate here

Fata a înregistrat și asta, iar apoi a depus o plângere la Secția 11 de Poliție înregistrată la data de 06.11.2020. După doi ani, neștiind nimic de stadiul dosarului, în 15.07.2022, tânăra întreabă la Secția 11 despre stadiul dosarului și i se răspunde că încă e în lucru. Ce or lucra oamenii ăia de doi ani la dosarul ăla, habar nu am. Dar nu pot să nu mă întreb ce s-ar întâmpla dacă fata asta ar păți ceva deși a reclamat că e hărțuită încă din 2020. Alo, Secția 11!

Între timp, justițiarul organizează un „flagrant” unui prădător chiar sub balconul fostei iubite, cel pe care se cățărase noaptea, de unde fimează și postează pe net. Locul a fost ales de el, probabil pentru a fi observat de fosta iubită și astfel să o intimideze știind că el încă e aproape. Așadar, dacă îl urmăriți pe justițiar, să știți că unul dintre video-uri a fost filmat chiar sub balconul fetei pe care el o hărțuia.

Din păcate, se pare că sunt mai multe fete aflate în situații similare cu justițiarul și există mai multe plângeri. Justițiarul în școli și în Parlament Da, ați citit bine. Justițiarul de Berceni a fost invitat în școli pentru a le vorbi copiilor, la tv să vorbească despre simțul civic, dar și în Parlamentul României pentru a fi consultat cu privirea la necesitate schimbării unei legi.

sursa foto Facebook Justitiarul de Berceni


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia