VIDEO Klaus Iohannis: Scăderea în intensitate a pandemiei poate crea o falsă senzaţie de securitate celor nevaccinaţi

VIDEO Klaus Iohannis: Scăderea în intensitate a pandemiei poate crea o falsă senzaţie de securitate celor nevaccinaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că scăderea în intensitate a pandemiei le poate crea celor nevaccinaţi "o falsă senzaţie de securitate", subliniind totodată că este necesară imunizarea populaţiei într-un procent semnificativ.



"Obiectivul campaniei de vaccinare este pe termen scurt acela de a reduce numărul îmbolnăvirilor, spitalizărilor şi deceselor provocate de COVID-19, iar acest lucru se întâmplă deja. Pe termen mediu scopul este, bineînţeles, acela de a atinge pragul critic de imunitate care să stopeze definitiv transmiterea comunitară a virusului. Atrag atenţia asupra unui potenţial pericol, poate nu îndeajuns de bine conştientizat sau explicat. Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai greu a trecut şi că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzaţie de securitate. Până nu vom fi imunizaţi într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia, iar riscul pentru cei nevaccinaţi de a face o formă severă a bolii rămâne unul ridicat. Aşadar, dragi români, nu ezitaţi să vă vaccinaţi", a arătat Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Anterior, şeful statului a avut o şedinţă de lucru pe tema campaniei de vaccinare cu premierul Florin Cîţu şi mai mulţi membri ai Guvernului.

La şedinţă au participat vicepremierii Dan Barna şi Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa