VIDEO Kovesi, AMĂNUNTE despre Microsoft 2

Una din principalele infracțiuni din a doua parte a dosarului „Microsoft” este abuzul în serviciu, a spus Laura Codruța Kovesi. Procurorul-șef al DNA a precizat că în acest moment se stabilesc circuitele financiare. 

„Celălalt dosar în care s-au făcut disjungerile, pot să vă spun că dosarul este în lucru. S-au făcut peste 60 de percheziții domiciliare, s-au finalizat peste 120 de percheziții informatice, au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la instituțiile care au deținut astfel de documente și care interesează cauza. În acest moment suntem în evaluarea acestor documente pentru a stabili circuitele financiare. Urmează, pentru stabilirea certă a prejudiciului, una din acuzațiile principale vizează infracțiunea de abuz în serviciu, iar pentru a putea dovedi această infracțiune și pentru a finaliza rechizitoriul sau o altă soluție care se poate da în cursul procesului penal, este necesar să stabilim un prejudiciu cert. Se impune și efectuarea unor expertize IT”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Șefa DNA a mai precizat că, în primul dosar, în care s-au dat deja condamnări, au fost dispuse măsuri asiguratorii încă din cursul urmăririi penale. „Au fost indisponibilizate în jur de 25 de imobile, terenuri și clădiri, în jur de cinci apartamente și mai multe bunuri care pot fi executate. Din acest moment, responsabilitatea executării prejudiciului revine Ministerului de Finanțe prin structura specializată. Sper că se va executa, este un prejudiciu foarte mare, asupra căruia instanța s-a pronunțat”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Dosarul în care au fost condamnați definitiv ex-ministrul PDL Gabriel Sandu (3 ani de închisoare cu executare), fostul primar Gheorghe Ștefan (6 ani de închisoare cu executare) și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae (2 ani și 4 luni de închisoare cu executare) este doar o parte a marelui dosar Microsoft.

Cealaltă parte, disjunsă, îi privește pe foștii miniștrii PSD și PDL Ecaterina Andronescu, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Valerian Vreme și Daniel Funeriu. În cazul acestora, lucrurile par să fi stat pe loc.

În mai 2016, deci la mai bine de un an de la trimiterea în judecată a celor condamnați astăzi, procurorii anticorupție se aflau încă în stadiul constatării prejudiciului.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

4 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

5 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima