VIDEO L-au filmat, apoi l-au distrus!/Ultimele imagini cu giganticul avion Antonov AN-225 Mriya întreg, filmate de soldații ruși care tocmai ocupaseră aeroportul Hostomel

VIDEO L-au filmat, apoi l-au distrus!/Ultimele imagini cu giganticul avion Antonov AN-225 Mriya întreg, filmate de soldații ruși care tocmai ocupaseră aeroportul Hostomel

Cel mai mare avion din lume, unicul Antonov 225 „Mriya” a fost distrus în luptele primelor zile ale războiului din Ucraina, atunci când rușii au încercat să captureze aeroportul Antonov din localitatea Hostomel situată la câțiva kilometri vest de Kiev. Ultimele imagini cu avionul întreg au apărut abia acum, surprinse de pe o cameră montată asupra unui soldat rus care tocmai ocupase aeroportul cu echipa sa.

Ultimele imagini cu Antonov AN-225Foto: Captura video Twitter

Inițial informațiile legate de starea avionului, dacă a supraviețuit sau nu erau neclare, deși apăruseră imagini cu hangarul său cuprins de flăcări.

Înainte de luptele care au dus însă la distrugerea avionului, trupele rusești au reușit să pătrundă în interiorul aeroportului și chiar în hangarul unde stătea parcat giganticul avion. În imaginile de mai jos, publicate în premieră abia acum, se vede din perspectiva unui soldat rus cum arăta avionul la momentul startului invaziei rusești.

VIDEO - Ultimele imagini cu Antonov AN-225 Mriya întreg

Pe 4 martie însă au apărut imaginile care confirmau: avionul a fost distrus în schimbul de focuri, mare parte din aeronavă arzând.

Ulterior, la peste două luni de atunci, după ce rușii s-au retras din zonă și ucrainenii au recăpătat controlul asupra întregii zone, a fost modelat 3D avionul, sau ce a mai rămas din el, inclusiv carcasele a trei blindate rusești ce au fost prinse în exploziile și incendiile ce au distrus și aeronava

Uriașul Antonov 225 a fost o singură dată la București, pe Aeroportul Otopeni

Giganticul Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, s-a aflat și pe Aeroportul Otopeni în data de 7 octombrie 2021 (prima și singura dată).

Avionul cu 6 motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88,4 metri era unicat în lume, fiind folosit pentru transporturi comerciale de gabarit depășit, de până la 250 de tone și a fost singura dată când a aterizat la noi în țară.

Avionul era propulsat de șase motoare, iar primul zbor al său a avut loc la 21 decembrie 1988.

Un al doilea avion AN-225 a fost parțial construit la sfârșitul anilor ’80, însă nu a fost finalizat din motive financiare.

Unicul AN-225, operat de producătorul de avioane Antonov, nu zbura regulat. În decursul ultimilor ani a efectuat doar câteva zeci de zboruri.

Antonov este o companie ucraineană specializată în construirea de aeronave foarte mari. A fost fondată pe 31 mai 1946, de către Oleg Antonov. Printre avioanele construite se numără și celebrele Antonov An-225 și Antonov An-124., scrie hotnews.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...