Ucraina a atacat vineri dimineață baza aeriană militară rusă Morozovsk din regiunea Rostov, distrugând șase avioane de război rusești într-o operațiune comună condusă de serviciul de securitate SBU și de armată, a declarat vineri o sursă din serviciile de informații de la Kiev pentru Reuters. Rusia anunțase anterior că a distrus zeci de drone ucrainene.

Atacul asupra aerodromului Morozovsk din regiunea Rostov pe Don, în sudul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, a fost o „operațiune specială” desfășurată de serviciile de securitate ucrainene (SBU) și de armata ucraineană, a declarat pentru AFP o sursă din sectorul ucrainean al apărării.

Potrivit unei surse citate de cotidianul ucrainean Pravda, pe aerodrom se aflau bombardiere Su-24, Su-24M, Su-34. Rusia folosește aceste avioane pentru a lansa atacuri asupra pozițiilor Forțelor Armate ucrainene și asupra orașelor ucrainene din linia întâi.

„Cel puțin 6 avioane militare rusești au fost distruse, iar alte 8 au suferit avarii semnificative”, a declarat sursa citată.

În plus, aproximativ 20 de soldați ruși au fost uciși sau răniți, a mai precizat sursa.

Autoritățile locale au raportat că, în noaptea de 5 aprilie, drone ucrainene au atacat un aerodrom militar din Morozovsk.

Martorii oculari au afirmat că au văzut numeroase drone și au numărat mai mult de 60 de explozii.

Informațiile nu pot fi verificate din surse independente. Ministrul rus al apărării a afirmat vineri că apărarea aeriană a țării a doborât peste 40 de drone în cursul nopții.