VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito de Valle, a fost ucisă de un atac al rușilor cu rachete, la doar trei săptămâni după ce s-a alăturat luptei împotriva forțelor lui Putin, scrie Newsweek .

Thalito do Valle, în vârstă de 39 de ani, a participat la misiuni umanitare în întreaga lume și luptase anterior împotriva ISIS în Irak.

Ea a fost ucisă, după ce o rachetă a lovit buncărul în care se afla, în Harkov, oraș din nord-estul Ucrainei, supus unor bombardamente intense de-a lungul războiului.

Atacul l-a ucis și pe fostul soldat al armatei braziliene Douglas Burigo, în vârstă de 40 de ani, care s-a întors în buncăr pentru a o găsi pe Thalito.

Ea a fost singurul membru al trupelor care a rămas în urmă după ce a avut loc primul atac cu rachete, potrivit altor combatanți.

Thalito și-a documentat experiența în conflict pe canalul său de YouTube, unde videoclipurile sale despre lupta împotriva ISIS i-au adus 32.000 de vizualizări.

Ea a studiat anterior dreptul, după ce în tinerețe a lucrat ca model și actriță, și a participat la salvarea de animale cu ONG-uri.

Videoclipurile sale dezvăluie cum a fost antrenată ca lunetistă atunci când s-a alăturat forțelor Peșmerga din Kurdistanul irakian.

Fratele Thalitei, Theo Rodrigo Viera, a descris-o ca fiind o eroină cu vocația de a salva vieți și de a participa la misiuni umanitare.

El a declarat că Thalito se afla în Ucraina de numai trei săptămâni, unde a lucrat atât ca salvator, cât și ca trăgător de elită.

De asemenea, se pare că a fost responsabilă pentru asigurarea protecției împotriva forțelor rusești care înaintau.

După ce a supraviețuit unui bombardament în capitala ucraineană Kiev, Thalito a transmis familiei sale că nu putea vorbi prea mult deoarece activitățile de pe telefonul mobil erau monitorizate de dronele rusești și că va suna doar pentru a-i anunța că este bine.

Ultima dată când au vorbit a fost săptămâna trecută, luni, după ce Thalito tocmai ajunsese în orașul Harkov.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!