VIDEO MAI: Sancţiuni de 8 milioane de lei aplicate de inspectorii IGSU în urma controalelor la hoteluri, restaurante şi terase

VIDEO MAI: Sancţiuni de 8 milioane de lei aplicate de inspectorii IGSU în urma controalelor la hoteluri, restaurante şi terase

Inspectorii din cadrul IGSU au efectuat, în perioada estivală, 8.000 de controale la unităţi de turism şi restaurante, cluburi şi terase, în urma cărora au aplicat peste 4.600 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei, a anunţat, vineri, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

"În acest sezon estival, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 395.000 de sesizări, au depistat 1.235 de urmăriţi şi au prins în flagrant peste 13.000 de autori de infracţiuni. Vreau să subliniez faptul că în acest sezon estival infracţionalitatea a scăzut, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu peste 9%", a declarat Despescu la sediul MAI.

 Pe drumurile naţionale şi autostrăzi au fost prezenţi, zilnic, peste 1.600 de poliţişti rutieri, a arătat el, care au acţionat pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere grave.

"Au fost reţinute 51.000 de permise de conducere şi aproximativ 18.000 de certificate de înmatriculare. Acţiunile poliţiştilor rutieri au contribuit la creşterea siguranţei pe drumurile publice, fiind constatată o scădere cu peste 18% a numărului de accidente rutiere grave", a spus Despescu.

El a adăugat că peste 3.600 de poliţişti de frontieră au asigurat, zilnic, supravegherea, monitorizarea şi controlul frontierei de stat, depistând peste 6.300 de persoane care încercau să intre ilegal în România, şi au aplicat 2.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat peste 100.000 de intervenţii în sprijinul cetăţenilor care se aflau în diferite situaţii de risc.

"Având în vedere numărul mare de cetăţeni prezenţi pe litoral, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea acestora şi prevenirea faptelor antisociale, fiind detaşaţi în judeţul Constanţa peste 1.000 de poliţişti şi cadre IGSU. În acest sezon estival, au fost operaţionalizate 24 de puncte de lucru temporare pentru asigurarea intervenţiilor prompte la situaţiile de urgenţă", a mai spus Despescu.

El a precizat că, pe toată perioada sezonului estival, la nivelul întregii ţări au fost verificate aproape 2,4 milioane de persoane şi peste 274.000 de operatori economici. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România