VIDEO Maratonul vaccinării/ Arafat: E o cifră mai mare decât în maratonul trecut şi e un lucru pozitiv

VIDEO Maratonul vaccinării/ Arafat: E o cifră mai mare decât în maratonul trecut şi e un lucru pozitiv

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat că este datoria fiecăruia să se implice în campania de vaccinare, menţionând că numărul persoanelor imunizate în cadrul "Maratonul vaccinării pentru viaţă" din Capitală din acest weekend este mai mare decât cel înregistrat la maratonul anterior.

"Cred că ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulţumesc celor care vin să se vaccineze nu numai aici, ci peste tot în ţară. S-a dovedit că, totuşi, chiar dacă suntem într-o situaţie destul de critică, oamenii au înţeles şi vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi, este foarte bine şi cu toţii avem datoria să facem acest lucru şi să ne implicăm: medicii de familie, persoane nevaccinate încă, persoanele care au dubii să pună întrebări, să răspundem de ce este bine să se vaccineze.(...) Am înţeles că este o cifră mai mare decât în maratonul trecut şi asta e un lucru pozitiv", a spus Arafat, duminică, la Palatul Copiilor din Bucureşti, unde a vaccinat câteva persoane.

Potrivit lui Arafat, vaccinarea este "unica soluţie, ca să nu se mai repete situaţia în care ne aflăm acum şi unica soluţie pentru a preveni o astfel de situaţie şi, bineînţeles, de a se proteja fiecare pentru viaţa lui şi pentru cei care sunt în jurul lui".

"Fiecare persoană care se vaccinează aici face un pas înainte pentru toţi. Toţi împreună. Deci, fiecare persoană contează. Fiecare poate contribui pentru ea şi pentru ceilalţi, pentru comunităţi", a adăugat Arafat.

El a menţionat că dacă populaţia s-ar fi vaccinat în număr mai mare până în prezent, la fel ca în alte ţări europene, în proporţie 70-80%, restricţiile nu ar fi fost necesare.

"Ca să facem ca această problemă să dureze cât mai puţin, cât mai mulţi trebuie să ajungă la vaccinare", a subliniat Arafat.

Referindu-se la persoanele bolnave de COVID aflate într-o stare gravă şi care refuză internarea în spital, Arafat a spus: "Se condamnă singuri chiar la moarte".

Un număr de 45.331 de persoane au fost vaccinate în Capitală de vineri, ora 8,00, până duminică, la aceeaşi oră, dintre care 22.001 în cadrul 'Maratonului vaccinării', informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

"Maratonul vaccinării pentru viaţă" a început în cele şase centre vineri, la ora 8,00, şi se încheie luni dimineaţă. Programul centrelor de vaccinare este non stop: Sector 1: Romexpo, Sector 2: Circul Metropolitan, Sector 3: Biblioteca Naţională, Sector 4: Palatul Copiilor, Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei, Sector 6: Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!