VIDEO „Marioneta” Rusiei din Herson, mesaj halucinant despre ucraineni! Ce ar fi ei pregătiți să le mănânce rușilor

VIDEO „Marioneta” Rusiei din Herson, mesaj halucinant despre ucraineni! Ce ar fi ei pregătiți să le mănânce rușilor

Kirill Stremousov, cel mai cunoscut lider instalat de forțele de ocupație rusești în regiunea Herson din sudul Ucrainei, afirmă că ucrainenii sunt pregătiți să mănânce copiii ruși.

Kirill Stremousov in biroul sau din HersonFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

„Da, chiar a spus asta”, subliniază jurnalistul Francis Scarr de la BBC, devenit cunoscut după izbucnirea războiului din Ucraina la sfârșitul lunii februarie datorită numeroaselor înregistrări video traduse de la televiziunile rusești. În cazul de față înregistrarea făcută de Stremousov pare să fi fost postată pe canalul său de Telegram, aplicația de mesagerie favorită a rușilor.

„Naziștii cred că toate vor fi simple pentru ei, să vină în Herson, să vină în alte părți ale Rusiei și să își impună regulile. Ei sunt pregătiți să ne mănânce copiii, sunt pregătiți să ucidă”, afirmă Stremousov în mesajul său halucinant.

La sfârșitul lunii august acest oficial instalat de forțele de ocupație rusești în Herson a devenit ținta unui val de ironii pe rețelele de socializare după ce a postat un mesaj video despre „contraofensiva zadarnică” a ucrainenilor, înregistrarea arătând însă că acesta se afla de fapt în Rusia.

Ulterior el pare să se fi întors în regiunea din sudul Ucrainei unde forțele Kievului au declanșat o contraofensivă pe 29 august, cu o săptămână înaintea atacurilor din Harkov care au dus la prăbușirea frontului rusesc din nord-estul țării.

Tot la o săptămână după declanșarea contraofensivei din Herson autoritățile de ocupație instalate de ruși aici au anunțat „suspendarea” planurilor de organizare a unui referendum de alipire la Rusia.

Cine este Stremousov, oficialul instalat de ruși în Herson

Kirill Stremousov a devenit un nume arhicunoscut în Rusia după ce a fost de citat de numeroase ori de agențiile de presă și televiziunile de la Moscova, el fiind cel care a anunțat în luna iunie și referendumul pentru unirea cu Rusia.

Tot Stremousov a anunțat și suspendarea sa pe 5 septembrie.

Oficialul instalat de invadatorii ruși a fost de asemenea cel care în luna mai a anunțat că autoritățile locale vor începe să emită pașapoarte rusești pentru locuitorii din regiunea aflată în sudul care își doresc cetățenia rusă.

Autoritățile de ocupație au început să elibereze pașapoarte rusești pentru locuitorii din Herson mai târziu în timpul lunii mai însă au întâmpinat probleme majore după ce rezidenții au refuzat să se implice în distribuirea actelor.

Kirill Stremousov este și cel care a anunțat în mod repetat atacurile efectuate de forțele armate ucrainene cu sisteme HIMARS asupra podului strategic Antonovskiy de peste Nipru și închiderea acestuia pe 27 iulie.

În luna august acesta s-a plâns că autoritățile de ocupație intenționau să redeschidă podul după ce l-au reparat, dar că ucrainenii l-au lovit din nou.

Deși Stremousov este adjunctul șefului instalat de ruși în Herson, el pare principalul responsabil de comunicarea publică a forțelor de ocupație.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”