VIDEO MINCINOASA de la Interne! Țuțuianu: „A spus că a primit 3 SMS-uri de la SRI”/Încă un atac al PSD la SRI a eșuat!

VIDEO MINCINOASA de la Interne! Țuțuianu: „A spus că a primit 3 SMS-uri de la SRI”/Încă un atac al PSD la SRI a eșuat!

Încă o minciună sfruntată a PSD a fost demontată. Încă un atac al PSD la SRI a eșuat! Astăzi, Adrian Țuțuianu, șeful Comisiei de control al SRI, a lăsat de înțeles că ministrul Carmen Dan, în timpul audierilor din comisie, și-a schimbat declarația din 2 februarie cum că ea nu a primit niciun SMS de la SRI în seara violențelor din Piața Victoriei. Țuțuianu: „A spus că a primit 3 SMS-uri”.

Şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi ministrul de interne, Carmen Dan, au fost audiaţi de comisia parlamentară de control al SRI. La ieşirea de la audieri, niciunul dintre ei nu a vrut să facă declaraţii.

Cei doi au dat explicaţii privind incidentele de săptămâna trecută, de la protestele din Piaţa Victoriei. Asta după ce ministrul de Interne a acuzat SRI că nu a informat ministerul cu privire la grupurile violente care aveau de gând să atace jandarmii. În replică, directorul SRI a declarat că angajaţii săi au respectat întocmai protocoalele.

Astăzi, Adrian Țuțuianu, șeful Comisiei de control a SRI, a lăsat de înțeles că ministrul Carmen Dan și-a schimbat declarația în timpul audierilor din comisie.

E de văzut în filmulețul de mai jos prefăcătoria și predispoziția spre minciună a acestui pesedist. Și, mai ales, modul penibil în care încearcă s-o acopere pe aia de la Teleorman:

„Doamna ministru a spus că a primit niște SMS-uri, am verificat, s-au transmis, confirmate de ambele părți, și că acele SMS-uri n-au conținut date suplimentare celor pe care Ministerul de Interne le avea. Am spus că comunicarea interinstituțională a fost amplificată și derulată la nivelul cel mai înalt și am mai spus că, începând cu data de 2, beneficiarii legali de informații au primit un număr important de informări cu privire la subiectele aflate în discuție. (...) Doamna ministru a spus că a primit trei SMS-uri. Discuția o putem face, câte SMS-uri, semnate, nesemnate, dar cred că-i mai puțin relevant”, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei de control din Parlament a SRI.

Ce declara Carmen Dan pe 2 februarie: „Eu nu am primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare. Aseară, între 19:43 și 22:55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ştefu și şeful Poliției Bogdan Despescu au primit mesaje SMS de la ofițer din cadrul SRI. Datele primite nu semnalau riscuri în privința tulburării ordinii publice, intenția de a denatura caracterul manifestației, respectiv dacă urmau să facă acte de violență și nici dacă aveau mijloace pe care să le utilizeze în acest scop.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia