VIDEO Ministrul Apărării din Israel: Mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea este separarea totală a vârstnicilor de cei tineri

VIDEO Ministrul Apărării din Israel: Mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea este separarea totală a vârstnicilor de cei tineri

Ministrul Apărării din Israel: Mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea este separarea totală a vârstnicilor de cei tineri.

Naftali Bennett, ministrul Apărării din Israel, a publicat o înregistrare video în care oferă cel mai important sfat pentru evitarea deceselor provocate de noul coronavirus: izolarea totală a bătrânilor. Oficial israelian susţine că epidemia va lua sfârşit abia după ce 60-70% din populaţie va fi luat virusul, deşi cei mai mulţi nici nu vor şti că l-au avut.

„Cel mai important lucru, mai important decât distanţarea socială, mai important decât testarea, mai important decât orice este să separăm oamenii bătrâni de cei mai tineri. Cea mai letală combinaţie este când bunica îşi îmbrăţişează nepotul. De ce? Pentru că coronavirus este un virus unic, în sensul că este cu mult mai letal pentru oamenii bătrâni faţă de oamenii tineri. În ţările în care au murit mulţi oameni (din cauza COVID-19, n.r.), procentul victimelor sub 30 sau sub 20 de ani este de 0% sau 0,1%. În cazul oamenilor peste 70 sau peste 80 de ani, unul din cinci, respectiv unul din şapte dintre cei care au luat virusul au murit. Ce trebuie să facem în următoarea perioadă este să avem grijă de bunica şi de bunicul, dar de la distanţă, pe Whatsapp, Skaype. Duceţi-le mâncare, curăţaţi cutiile înainte, nu intraţi în casele lor, nu îi îmbrăţişaţi, pentru că îi expuneţi riscului.

 Oamenii mă întreabă: Oamenii bătrâni vor trebui izolaţi pentru totdeauna? Răspunsul este NU. În următoarele luni, gradual, restul populaţiei, că vrem, că nu vrem, va lua coronavirusul. Majoritatea covârşitoare a celor care vor lua virusul nici măcar nu vor şti. Va dura trei sau patru săptămâni, nu vor şti că au virusul, iar la finalul celor patru săptămâni vor fi imuni. Va începe cu 0,1%, 1%, 5%, 20%, Când ajunge la 60-70% din populaţie imună, epidemia a luat sfârşit şi bunicii pot ieşi din izolare. Ar putea dura o lună, ar putea dura două-trei luni, ar putea dura puţin mai mult, dar acesta este planul", afirmă Naftali Bennett.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică