VIDEO Momente de un penibil absolut cu Proasta și Gâdea, în direct, la Antena 3! „Analfabeta” a avut iar „șoptitor”!

VIDEO Momente de un penibil absolut cu Proasta și Gâdea, în direct, la Antena 3! „Analfabeta” a avut iar „șoptitor”!

Noi momente de un penibil absolut cu Proasta și Gâdea, în direct, la Antena 3! „Analfabeta” a avut iar „șoptitor”! Însă episodul spune totul despre cum este prezentată realitatea din România de către Propaganda PSD! Despre cât de cinstiți sunt acești nemernici cu românii. Inundațiile au făcut anul acesta zeci de morți și au produs pagube enorme agriculturii, infrastructurii și populației. Peste o sută de comune și orașe au fost afectate anul acesta de inundații. Nicio televiziune nu prezintă acest dezastru. Ca prin minune, nicio televiziune nu ține evidența numărului de decese.

Dialogul suprarealist de la Antena 3 surprins și înregistrat de G4Media.ro : Gâdea o întreabă pe Viorica Dăncilă despre inundații, Proasta vorbește despre irigații: „Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”.

Momente fără precedent luni seară în studioul Antenei 3, când moderatorul Mihai Gâdea a întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă a discutat cu ministrul Agriculturii despre inundațiile care au afectat recoltele. Proasta a spus într-o frază că a discutat la Bruxelles pentru eventuale ajutoare, după care a început să vorbească despre programul PSD pentru irigații, lăudându-se minute în șir cu investițiile și pompele de irigații.

Totul a culminat cu declarația ”Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare”, în timp ce Gâdea privea încruntat slide-urile din care Viorica Dăncilă citea.

De remarcat că, pe tot parcursul emisiunii în care și-a prezentat bilanțul, Viorica Dăncilă s-a uitat în mod repetat în afara cadrului, părând că cere indicații, așa cum o făcuse cu o lună în urmă și la un interviu de la România TV.

Dialogul complet dintre Gâdea și Dăncilă:

Mihai Gâdea: Ați vorbit cumva cu domnul ministru, toată vremea foarte proastă de vara asta, ploi, inundații, se anunță un an agricol profund afectat?

Viorica Dăncilă: Am vorbit cu domnul ministru al Agriculturii. Sunt culturi afectate, am vorbit la Bruxelles să vedem cum putem să obținem fonduri pentru a putea să-i ajutăm pe fermierii care au culturile afectate. Pentru că vedem aici (pe slide-uri – n.red.) programul de irigații, e un program foarte important pentru România, așa cum știți în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an și jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiții noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigații. Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 470 de stații de pompare pentru combaterea inundațiilor”.

Și Proasta a continuat alte câteva minute despre obiectivele de irigații, omițând complet discuția despre inundații.

Dialogul video:

 

Newsweek.ro  a monitorizat principalele declarații făcute de Proastă la Antena 3:

Emisiunea începe cu Mihai Gâdea anunțând că ”toată țara va afla răspunsuri importante”. Moderatorul prezintă deja creșterile de pensii. 

Dăncilă: Au fost luni grele. Am avut o foaie de parcurs și mă bucur că m-am încadrat. Au fost mai multe lucruri care ne-au ieșit. Faptul că am reușit să fac o echipă și să conștientizăm că munca este foarte importantă (N.R.: este reușita cea mai importantă). Putem spune că avem multe realizări. Nu am reușit să aduc consens în societate (N.R.: ce nu i-a reușit). Sunt un om cu bun simț și frică de Dumnezeu. 

Gâdea (deplânge situația grea a premierului): Elemente care v-au făcut existența complicată: o plângere de înaltă trădare, ce nu s-a mai pomenit, într-o speță în care ar fi trebuit să existe dialog. Cât de tare v-au afectat lucruri de felul acesta? 

Dăncilă: Este greu de înțeles această acțiune a domnului Orban. Însăși țara este pusă într-o situație neplăcută. 

Gâdea, meditativ: Vreau să vă pun întrebări pe care nu le-ați mai auzit. Cum ați răspunde celor care au făcut o țintă din dvs?

Dăncilă: Sunt om și omul este supus greșelii. Nu am luat decizii împotriva oamenilor. Mulţi dintre cei care au jignit, cei care au avut un comportament atât de nefiresc sunt cei care au luat decizii împotriva oamenilor: au tăiat pensii, salarii, au închis școli, spitale. Eu sunt om modest și tot ce fac e în folosul oamenilor. Nu vor rămâne jignirile și atacurile la persoană, ci realizările. 

Dăncilă reia lectura declarațiilor făcute la Guvern, în timp ce Antena 3 afișează graficele deja prezentate de premier. 

Premierul dă asigurări că nu există pericolul ca pensiile să nu fie plătite. Dăncilă cere Opoziției ”să nu se mai joace cu sentimentele pensionarilor”. 

Gâdea o roagă să prezinte ”câte ceva pensionarilor”.

Dăncilă: Noua lege a pensiilor va elimina inechitățile din sistem. Nici o pensie nu va scădea. E important pentru cei care sunt îngrijorați că ca (sic!) urmare a legii pensiilor va avea loc o scădere. 

Gâdea: Marele guvern european și-a bătut joc de fondurile europene. Era un mare ministru, un scandalagiu. 

Dăncilă: Procentul de absorbție este de 19%. Cei care acum critică guvernul sunt cei care în 2016 aveau cel mai mic grad de absorbție în 2016. 

Gâdea, noi laude: Salariile din sănătate sunt în mod evident o realizare. Ce ați făcut dvs nu are cum să nu vă placă. Hai să vedem salariile din sănătate! 

Premierul continuă să recite ceea ce a spus deja luni, la ora 14.00.

Gâdea explică ce mult îl bucură situația. Moderatorul întreabă ce se întâmplă cu spitalele regionale.

Dăncilă: Nu vreau să caut vinovații. Se va depune documentația în august pentru Iași și Cluj, în toamnă pentru Craiova. Avem și spitale scoase în parteneriat public privat. 

Prim-ministrul reia lectura declarațiilor de la prânz, în timp ce Antena 3 prezintă materialul publicitar de pe site-ul Guvernului. Se trece la creșterile salariale din Educație. Moderatorul nu pune întrebări, ci doar face o trecere de la o temă la alta. „E o creștere. E o creștere fără nici o discuție”, comentează Gâdea. 

Gâdea: Aveți încrederea că ministrul Educației e persoana potrivită? Există miniștri care nu sunt la nivelul la care vă gândiți?

Dăncilă: Nu am făcut o evaluare. Fiecare ministru nu va fi evaluat în ceea ce privește persoana, ci cum a îndeplinit programul de guvernare. 

Moderatorul anunță că se ”merge la agricultură” și apreciază că activitatea lui Daea este pozitivă. Premierul continuă să prezinte ceea ce a mai spus deja. 

Gâdea citește titlurile din materialul guvernului și așteaptă ca prim-ministrul să vorbească.

 ”Au fost discuții ample cu Hollywood-ul și sunt dornici să investească în România”, anunță Dăncilă. Gâdea laudă măsura fiindcă promovează România. Dăncilă reia anunțul că filmele vor primi subvenții de până la 10 milioane de euro dacă sunt produse în proporție de 20% în România și ne ”promovează țara”. 

După pauza publicitară, Gâdea anunță că s-a ajuns la ”dezvoltarea regională și chiar locală” și o invită pe Dăncilă să-și reia lectura. S-a ajuns la pagina 46 din 47. 

Moderatorul o întreabă cum vede și care este abordarea în relația cu președintele României.

Dăncilă: Încă de la preluarea mandatului am spus că vrem să avem o bună cooperare interinstituțională. Din păcate, am avut surpriza să mi se ceară demisia. Îl cataloghez ca un gest politic. Nu era un temei economic. Eu consider că anumite lucruri nu trebuie să le discutăm în afara granițelor. Și comisia are interes să avem o președinție de succes. Există 396 de dosare. O mare parte vor reveni României. Președinția este apreciată cât de multe dosare reușești să închizi. Discuția (cu președintele Iohannis) s-a încadrat într-un cadru de cooperare interinstituțională. L-am asigurat că suntem în grafic. Suntem pregătiți pentru summit-ul de la Sibiu, că vom face 290 de acțiuni în țară. Senzația mea a fost că președintele a fost mulțumit. 

Gâdea: Ați discutat cu Juncker și Timmermans despre protocoalele secrete?

Dăncilă: Știau despre acest lucru. Au adus în discuție legile justiției, am spus că nu încalcă statul de drept. Timmermans a adus în discuție protocoalele secrete, ceea ce încalcă democrația și statul de drept. Era informat. Juncker a spus că este o încălcare a democrației. 

Gâdea nu spune nimic despre protocoalele semnate de ministerul Dezvoltării, pe vremea când Dragnea era ministru, cu SRI. 

Dăncilă: Ne gândim la un film de promovare a României. Eu cred că trebuie să promovăm România așa cum iese, așa cum este. Aș face referire la prințul Chars (N.Red: probabil „Charles”). 

Moderatorul spune că România poate deveni un magnet, dar nu dacă o prezinți drept „centru planetar al corupției”. 

Gâdea povestește cum a impresionat un influent om din media, iar acesta și-a făcut vacanța în România. 

Dăncilă: Cu siguranță primul lucru care trebuie să îl facem este infrastructura. Categoric, da! (N.Red: fiind întrebată dacă pleacă cine nu-și respectă angajamentele). 

Emisiunea se încheie fără ca Gâdea să fi întrebat despre criza de la Bacău, unde 200.000 de cetățeni au stat o săptămână fără apă sau despre epidemia de rujeolă, care a provocat 59 de morți. 




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa