VIDEO Momente nebunești din cabina unui pilot ucrainean de Su-25 care zboară aproape atingând copacii după ce rușii l-au luat în vizor

VIDEO Momente nebunești din cabina unui pilot ucrainean de Su-25 care zboară aproape atingând copacii după ce rușii l-au luat în vizor

Pe Twitter a fost postat un clip video filmat în carlinga unui pilot ucrainean ce zboară cu un avion de luptă Su-25 la o altitudine incredibil de joasă, iar la un moment dat pe înregistrare se vede cum se aprinde pe bord semnalul ce îl avertizează că inamicul l-a luat în vizor.

Carlingă de Su-25 ucraineanFoto: Captura Twitter

„Imagini nebunești din perspectiva pilotului cu un avion ucrainean de sprijin aerian Su-25 care zboară deasupra zonei de luptă din estul țării, aproape atingând copacii”, scrie pe rețeaua de socializare Ukraine Weapons Traker, un cont de experți ce urmărește desfășurările de armament ale conflictului din Ucraina.

„După cum se vede (în retrovizoarele aeronavei nota. red), avionul este înarmat cu o configurație clasică - 4 rachete B-13L de 122 mm și 2 rezervoare externe de combustibil detașabile PTB-800”, adaugă sursa citată.

Pe filmare se văd la un moment dat dârele de lansare ale unor capcane termice (contramăsuri de combatere a unor posibile rachete inamice), însă faptul că acestea sunt în fața avionului sugerează că au fost trase de altă aeronavă, formațiunile cu două avioane fiind un lucru obișnuit în luptă. (utilizarea contramăsurilor poate fi văzută și într-un clip apărut ieri, cu avioane Su-25 ucrainene ce au atacat pozițiile rusești la Izium)

Detaliul din cabina avionului ucrainean care arată că rușii l-au luat în vizor

Mai mult, în aceleași secvențe din filmare, se observă o luminiță roșie pe bord, cea a receptorului de avertizare radar (Radar Warning Receiver sau RWR).

Imaginea nu este destul de clară, așa că nu ne putem da seama cât de mare este pericolul semnalat de RWR - care poate varia de la a anunța că avionul de luptă este „văzut” de un radar îndepărtat până la un mesaj de alarmă critic, acela că avionul de luptă a fost luat la țintă de un sistem de armament gata de tragere.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro