VIDEO Momentul prăbușirii avionului MiG 21 LanceR

VIDEO Momentul prăbușirii avionului MiG 21 LanceR

Un avion de vânătoare MiG 21 LanceR s-a prăbuşit, sâmbătă, la scurt timp după ce decolase de la baza militară 86 Borcea din judeţul Călăraşi, unde participa la un show aviatic. Pilotul a făcut tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei aproape 3.000 de oameni care participau la eveniment, așa că în loc să se catapulteze, a preferat să facă niște manevre și să ducă avionul cât mai departe, pe câmp. Momentul impactului cu solul a fost surprins de fotograful Cătălin Groșan:

În imagini se vede cum la contactul cu solul, aparatul explodează și lasă în urmă, pe miriște, o dâră de foc. De altfel, imediat s-a declanșat un incendiu de vegetație ce s-a întins pe circa 10 ha și care a trebuit să fie stins de pompieri.

 Spectatorii care asistau la show-ul aviatic de la baza militară au fost evacuați de urgență.

Colegii pilotului sunt convinşi că acesta nu a făcut nicio greşeală, iar cea mai probabilă cauză a prăbuşirii e o defecţiune a avionului. Pilotul care şi-a pierdut viaţa avea 36 de ani şi peste 400 de ore de zbor la activ. Locotententul comandor Florin Rotaru era căsătorit şi avea doi copii.

Toate avioanele de tip MiG 21 LanceR sunt consemnate acum la sol, conform procedurii, până la finalizarea anchetei de care se ocupă Parchetul Militar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...