VIDEO Motivul hilar pentru care rușii au abandonat două tancuri T-90 lângă Harkov

VIDEO Motivul hilar pentru care rușii au abandonat două tancuri T-90 lângă Harkov

În timp ce încercau să contraatace forțele ucrainene lângă Harkov, două tancuri rusești T-90A au pierdut lupta împotriva unui inamic subestimat - terenul extrem de greu.

Ambele mașini de luptă, dintre care una cu motorul încă pornit, au fost abandonate de echipaje după ce rușii au ignorat condițiile în care se află solul și au rămas blocați devenind astfel ținte statice foarte vulnerabile.

T-90 este în prezent cea mai nouă familie de tancuri produse în Rusia și utilizate de forțele armate ale acelei țări. În prezent, există trei versiuni ale acestui vehicul: T-90, T-90A / S și T-90M și variante de export ale T-90S / T-90SM (sau MS), arată defence24.pl . Armamentul principal este un tun 2A46M / M5 L48 de 125 milimetri echipat cu un încărcător automat care conține 22 de lovituri. Apoi, tancul mai dispune și de o mitralieră coaxială PKT de 7,62 milimetri, dar și de o mitralieră NSW / Kord de 12,7 milimetri cu 300 de cartușe. În prezent, ambele versiuni T-90A și T-90M participă la luptele din Ucraina.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, în timpul retragerii precipitate din regiunea Harkov, fosta Armată Roșie a abandonat unul dintre cele mai moderne tancuri de care dispune, T-90M, iar acest tip de mașină de luptă ajuns în premieră în mâinile militarilor ucraineni. Tancul era aproape intact, motiv pentru care ucrainenii îl vor repara și introduce în luptă în scurt timp. Concret, din imaginile postate de Ukraine Weapons Tracker, dar și de portalul Oryx Spioenkopp, rezulta că tancul avea o șenilă ruptă, motiv pentru care a și fost abandonat în goana retragerii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...