VIDEO „Mulțumim poporului și regelui suedez”/Ucrainenii arată cum au distrus tancul T-90M, mândria armatei ruse

VIDEO „Mulțumim poporului și regelui suedez”/Ucrainenii arată cum au distrus tancul T-90M, mândria armatei ruse

Forțele armate ucrainene au publicat primele imagini video cu atacul asupra tancului T-90M „Breakthrough”, cel mai modern din arsenalul armatei ruse, distrus săptămâna trecută după ce a fost aruncat în luptă de Ministerul Apărării de la Moscova.

Tancul T-90M distrusFoto: Captura video

Ministerul ucrainean al Apărării afirmă într-o postare făcută pe Twitter în care prezintă înregistrarea video cu eliminarea tancului T-90M că acesta a fost distrus cu un lansator de grenade antitanc „Carl Gustaf” primit din partea Suediei.

„Mulțumim poporului și Regelui suedez pentru ajutorul lor”, afirmă postarea, subliniind că acest lansator a fost folosit pentru a distruge „mândria industriei ruse de tancuri”.

Cel mai modern tanc rusesc, distrus cu un lansator de grenade

Jurnalistul militar Andriy Tsaplienko a notat pe canalul său de Telegram că armata ucraineană a dezvăluit de asemenea că tancul rusesc a fost distrus de militarii Batalionului 227 al Brigăzii 127 de Apărare Teritorială a Ucrainei.

El a remarcat că rușii aruncă în luptă tot ce au mai bun, dar rămân vulnerabili la armamentul relativ simplu al infanteriei.

„Cred că luptătorii noștri care au distrus tancul ar trebui să fie recompensați. Nu doar cu medalii. Și un premiu de la SAAB (n.r. producătorul suedez al lansatorului „Carl Gustaf”). Pentru o publicitate eficientă a produselor”, a spus Tsaplienko, citat de Ukrinform .

Primele versiuni ale lansatorului de grenade „Carl Gustaf” au fost produse în Suedia începând cu anul 1946, cele mai noi modele intrând în dotarea forțelor armate suedeze în 2014.

În schimb, primul lot de tancuri rusești T-90M a fost livrat abia în primăvara anului 2020, iar estimările recente sugerează că doar aproximativ 100 de modele sunt în prezent în serviciu în total.

Forțele armate ucrainene au publicat sâmbătă o înregistrare video cu tancul distrus în urma atacului, fără a arăta însă și momentul lovirii sale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...