VIDEO Municipiul Cluj-Napoca are peste 40% din populaţie vaccinată anti-COVID-19

VIDEO Municipiul Cluj-Napoca are peste 40% din populaţie vaccinată anti-COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, vineri, că municipiul Cluj-Napoca a depăşit nivelul de 40% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19.

"Am discutat cu domnul primar Emil Boc despre accelerarea campaniei de vaccinare şi despre rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în Cluj-Napoca, unde au atins peste 40% din populaţie vaccinată. (...) Sper ca în Cluj-Napoca să depăşim, cât mai curând, 50% din persoane vaccinate, şi vă îndemn pe toţi să veniţi la vaccinare'', a declarat Ioana Mihăilă, cu ocazia deschiderii maratonului de vaccinare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

 


La rândul său, primarul Emil Boc a spus că reşedinţa de judeţ a coborât într-un timp foarte scurt de la o rată de infectare de 8/1.000, la mai puţin de 1,5/1.000.

"Am coborât la 1,41/1.000 de la 8/1.000, fără carantină, datorită acestui ecosistem în care toată lumea a făcut ceea ce trebuie. (...) Doamna ministru ne-a dat vestea bună că suntem între 40 şi 50% persoane vaccinate", a menţionat Emil Boc.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a participat la deschiderea maratonului de vaccinare de la Cluj-Napoca, iar anterior a avut întâlniri cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", ai spitalelor din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, precum şi cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca organizează, începând de vineri, timp de aproape patru zile, un maraton al vaccinării împotriva COVID-19.

La maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se desfăşoară la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, participă aproape 600 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF "Iuliu Haţieganu". Maratonul se desfăşoară de vineri de la ora 16,00, până luni, 17 mai, la ora 8,00, cu serul Pfizer-BioNTech. AGERPRES/ (A - autor: Marius Septimiu Avram, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Ioana Mihăilă / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!