VIDEO Nadia Comăneci mulţumeşte tuturor celor care au felicitat-o cu ocazia zilei de naştere

VIDEO Nadia Comăneci mulţumeşte tuturor celor care au felicitat-o cu ocazia zilei de naştere

Multipla campioană olimpică la gimnastică Nadia Comăneci a postat, vineri, un mesaj video pe contul personal de Facebook în care mulţumeşte tuturor celor care i-au transmis felicitări cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani .

"Vreau să mulţumesc tuturor pentru mesajele de felicitare de ziua mea de naştere, în această zi de 12 noiembrie în care împlinesc o vârstă. Vă doresc numai bine şi rămâneţi sănătoşi. Mulţumesc", a spus Nadia în clipul video postat pe site-ul de socializare citat.


Mai mulţi campioni români şi personalităţi ale vieţii publice au transmis, marţi, prin intermediul paginii de Facebook a COSR, mesaje de felicitare fostei mari gimnaste Nadia Comăneci, cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani. Printre aceştia s-au numărat preşedintele COSR, Mihai Covaliu, handbalista Cristina Neagu, fostul tenisman Ilie Năstase, gimnastul Marian Drăgulescu, fosta gimnastă Cătălina Ponor şi artiştii Cristi Minculescu, Ştefan Bănică Jr., Dan Bitman şi Nicola.

Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-o competiţie internaţională, împlineşte, vineri, 60 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a gimnastei Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

La vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a devenit cea mai cunoscută gimnastă din istorie după ce, la 18 iulie 1976, a uimit lumea sportului obţinând prima nota de 10 la o ediţie a Jocurilor Olimpice, în condiţiile în care nici măcar tabela electronică de afişaj nu era pregătită pentru o astfel de performanţă indicând 1. Sportiva română a obţinut, de altfel, la Jocurile Olimpice de la Montreal, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (pe echipe) şi una de bronz (la sol).

Născută în 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a câştigat în cariera sa 9 medalii la Jocurile Olimpice (5 de aur, 3 de argint şi 1 de bronz), 4 la Campionatele Mondiale (2 de aur şi 2 de argint), 12 la Campionatele Europene (9 de aur, 2 de argint şi 1 de bronz) şi 5 la Universiadă (5 de aur). În noiembrie 1989, cu doar o lună înainte de căderea comunismului, ea a trecut ilegal graniţa şi s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. Acolo s-a căsătorit cu americanul Bart Conner, la rândul său multiplu campion olimpic şi mondial la gimnastică artistică, iar împreună au un băiat, Dylan Paul Conner.

Ea deţine împreună cu Bart Conner o academie de gimnastică în Oklahoma City şi câteva magazine de echipamente sportive, iar în ultimii ani s-a implicat în mai multe acţiuni caritabile prin Fundaţia Nadia Comăneci. Fosta gimnastă a primit de două ori ordinul olimpic din partea CIO şi a fost inclusă de Federaţia Internaţională de Gimnastică în Hall of Fame. De asemenea, ea este ambasador global al Special Olympics şi se numără printre membrii Laureus World Sports Academy.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...