VIDEO Năsui: Azi a trecut proiectul prin care mutăm banii de pe Măsura 3 pe Măsura 2

VIDEO Năsui: Azi a trecut proiectul prin care mutăm banii de pe Măsura 3 pe Măsura 2

Executivul a aprobat miercuri proiectul de Ordonanţă de Ordonanţă de Urgenţă pentru a muta banii alocaţi Măsurii 3 - granturi pentru investiţii la Măsura 2 - granturi pentru capital de lucru, a anunţat ministrul Economiei, Claudiu Năsui, la finalul şedinţei de Guvern.

"Azi a trecut şi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a OUG 130/2020 prin care mutăm finanţarea şi banii care erau pe Măsura 3 pe Măsura 2, pentru a putea face plăţile. Deci am deblocat fonduri pentru Măsura 2. Pe Măsura 2 avem o problemă, un deficit de finanţare, care acum va fi mult redus, vom vedea exact cu cât. Avem şi estimări în interiorul ministerului, dar depinde de mai mulţi factori. Este o veste bună pentru IMM-urile care aşteaptă bani şi este o veste bună pentru toată lumea, pentru că înseamnă absorbţie de bani europeni", a explicat Năsui.



Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, Măsura 3, în varianta prezentă, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale in rem.

Beneficiarii care au depus cereri de finanţare în cadrul Măsurii 3 nu vor fi restricţionaţi prin criterii de eligibilitate să îşi redepună aplicaţia în vederea obţinerii de granturi.

În cadrul Măsurii 2 s-au depus un număr de 22.226 cereri, în valoare de 5,25 miliarde de lei, din care 16.823 au fost deja admise.

Potrivit MEAT, fondurile pentru Măsura 2 au fost majorate cu 500 de milioane de euro fără acoperire anul trecut.

"Anul acesta MEAT a reuşit să realoce o parte din fonduri astfel încât numărul cererilor finanţate să ajungă până la numărul de registru unic electronic (RUE) 9.633. În urma transferului de fonduri permis de această OUG, estimarea este că se va ajunge cu plăţile la RUE 17.000", precizează instituţia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu