VIDEO Nicuşor Dan: Vom atribui 2.700 de autorizaţii taxi retrase de municipalitate de-a lungul timpului

VIDEO Nicuşor Dan: Vom atribui 2.700 de autorizaţii taxi retrase de municipalitate de-a lungul timpului

Municipalitatea va atribui 2.700 de autorizaţii de taxi care au fost retrase de-a lungul timpului, a anunţat, vineri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Vom scoate 2.700 de autorizaţii taxi care de-a lungul timpului au fost retrase de Primăria Municipiului Bucureşti. Aceste autorizaţii sau licenţe taxi vor fi atribuite în urma unei hotărâri de Consiliu", a declarat Nicuşor Dan.



El a menţionat că în prezent este în vigoare o hotărâre de Consiliu General.

"Noi am pus săptămâna asta în dezbatere publică modificarea hotărârii cu criteriile. (...) Dezbaterea publică o să aibă loc conform legii până pe 10 ianuarie. O să urmeze o hotărâre de Consiliu General în care vom aproba modificarea de Regulament şi noile criterii, urmând ca potrivit legii să aşteptăm încă 60 de zile din momentul în care avem criteriile şi facem anunţul până când vom atribui în baza acestor criterii licenţele", a spus Nicuşor Dan.

Persoanele interesate trebuie să devină persoană fizică autorizată, iar apoi să obţină de la Municipalitate autorizaţia de transport, astfel încât să se poată încadra în criteriile de selecţie pentru atribuirea unei autorizaţii taxi.

Primarul general a mai anunţat că autoritatea publică îşi va exercita dreptul de control legat de taximetrie. "Nu e posibil să existe taximetrişti să condiţioneze un transport de o sumă care nu este cea din tarif şi multe alte lucruri", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, există o concurenţă neloială pe care transportul alternativ o face activităţii de taxi. "În acest moment, pe străzile din Bucureşti sunt cam 7.000 de taximetrişti şi circa 28.000 de maşini care practică transportul alternativ", a susţinut Nicuşor Dan. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…