VIDEO Noi culmi ale prostiei atinse de ruși/O rachetă hipersonică Kinzhal a lovit o țintă tot în Rusia

VIDEO Noi culmi ale prostiei atinse de ruși/O rachetă hipersonică Kinzhal a lovit o țintă tot în Rusia

Un „obiect” care s-a prăbușit într-un oraș rusesc, la aproximativ 320 de kilometri de granița cu Ucraina, ar fi putut fi o rachetă hipersonică rusească Kinzhal rătăcită.

Incidentul a avut loc miercuri în districtul Turkmen din regiunea Stavropol, potrivit Centrului militar ucrainean, care a precizat că, în momentul în care echipele de intervenție au încercat să controleze flăcările, a avut loc o explozie la sol, soldată cu rănirea a șase persoane.

Canalele media rusești au afirmat că obiectul ar fi fost o dronă de recunoaștere ucraineană Tu-141 Strizh, însă Centrul militar ucrainean a precizat că epava găsită la locul exploziei „nu susține această versiune".

Imagini de la incident arată asemănări între epava avionului și racheta rusească Kinzhal, în special aripile și mecanismul de separare a propulsorului armei, potrivit publicației online Aerotime.

„Cine se întreabă ce s-a prăbușit astăzi în regiunea rusească Stavropol rănind 6 pompieri, ar fi foarte surprins să afle că nu a fost un UAV ucrainean, ci o rachetă rusească Kinzhal.”

Boosterul sau capacul aerodinamic nu s-a separat de rachetă, „ceea ce ar însemna probabil că motorul principal nu s-a aprins.

Pare a fi o lansare eșuată spre Ucraina.

Aerotime a relatat că prezența unui propulsor pe epavă a indicat probabil că racheta fie a fost lansată greșit, fie a fost lansată accidental de un avion de luptă.

Racheta Kinzhal este o armă hipersonică care face parte din noua generație de armament pe care președintele rus Vladimir Putin a prezentat-o în mod repetat ca fiind un semn al puterii militare a Moscovei. Rusia spune că aceasta poate atinge o viteză de 12 ori mai mare decât viteza sunetului.

Oficialii ucraineni au declarat că aceeași rachetă a fost folosită de Rusia pentru a ținti joi barajul Karaciunivske din Krivi Rih, orașul natal al președintelui Volodimir Zelenski.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante