VIDEO Noul ambasador al SUA în România, la slujba din Biserica ortodoxă „Sf. Maria”, în New York

Noul ambasador al SUA în România, la slujba din Biserica ortodoxă „Sf. Maria”, în New York.

Noul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, a participat, pe 1 Decembrie, la ceremonia dedicată Zilei Naționale în România desfășurată la Biserica ortodoxă ”Sf. Maria” din New York, relatează Televiziunea Românească din New York (RTVNY).

Cu acest prilej, Ion Jinga, ambasadorul României la ONU, a precizat că ”pentru România, SUA reprezintă un aliat împreună cu care ne asigurăm securitatea”.

„SUA este un partener strategic pe care l-am dori, domnule ambasador, și mai prezent din punct de vedere al investițiilor. Veniți în România!”, a precizat Jinga.

El a adăugat că „SUA reprezintă un prieten cu care vrem să ne construim împreună viitorul”.

„În egală măsură îmi place să cred că și pentru Statele Unite România reprezintă cel mai loial aliat din Europa Centrală și de Est, cel mai pro-american partener din întreaga Europă continentală și cel mai bun prieten la Marea Neagră”, a adăugat diplomatul român. 

Drept răspuns, Adrian Zuckerman, ce urmează să sosească la București în zilele următoare, i-a mulțumit președintelui SUA, Donald Trump ”pentru că are încredere să mă trimită la București și pentru că are o mare prietenie pentru România.”

„Trebuie să-l felicit pe președintele Iohannis pentru că a fost reales. din ce știu eu președintele Iohannis a fost singurul președinte din Europa care a venit la Casa Albă de două ori, fapt care demonstrează relațiile apropiate dintre America și România. Și care cred că o să se dezvolte mult mai mult în viitorul apropiat.

Fiecare din voi care o să veniți în România, în București, o să veniți la ambasadă și o să-mi spuneți cum merge și dacă chiar am făcut ce mi s-a spus să fac”, a spus Zuckerman, aluzie la investițiile americane în România.  

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost confirmat de Senatul american în funcţia de ambasador al SUA în România. El a primit 65 de voturi favorabile și 30 ”împotrivă”.

Propus de Donald Trump, el urmează să-l înlocuiască în funcție pe Hans Klemm.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!