VIDEO Noul președinte ales al SUA, discurs MODERAT după câștigarea alegerilor

VIDEO Noul președinte ales al SUA, discurs MODERAT după câștigarea alegerilor

Donald J. Trump a devenit al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. El a ținut și primul discurs în calitate de președinte ales. El a fost deja felicitat de contracandidatul democrat, Hillary Clinton, care și-a recunoscut înfrângerea.

Discursul noului preşedinte al SUA

Donald Trump a lansat un apel la unitate către toţi cetăţenii americani în discursul său de recunoaştere a victoriei în alegerile prezidenţiale din Statele Unte. De asemenea, noul preşedinte american a spus că este timpul ca americanii să îşi vindece rănile lăsate în urme de diviziune, relatează  News.ro .

Republicanul Donald Trump a lansat un apel la unitate către toţi cetăţenii americani în discursul său de recunoaştere a victoriei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. De asemenea, noul preşedinte american a precizat că este timpul ca americanii să-şi vindece rănile lăsate în urme de diviziune.

”Este timpul să ne unim. Promit cetăţenilor că voi fi preşedinte pentru fiecare american, iar această poziţie este extrem de importantă pentru mine. Pentru cei care au ales să nu mă susţină, şi au fost destui care au făcut asta, lansez un apel pentru unitate”, a precizat Donald Trump.

Noul preşedinte american a susţinut că republicanii nu au condus doar o campanie, ci o adevărată mişcare socială, formată din toţi americanii care doresc ca administraţia să-i servească direct pe oameni.

”Este timpul să ne unim ca oameni”, a susţinut preşedintele ales al SUA.

Donald Trump a declarat că oamenii uitaţi de sistem vor fi ajutaţi de administraţia sa prezidenţială şi a promis că va reconstrui infrastructura Statelor Unite.

”Ne vom reconstrui infrastructura. Aceasta va ajunge de la 0 la 100. Vom da locuri de muncă la milioane de americani, care vor participa la reconstruirea infrastructurii”.

Mulţimea de susţinători l-a primit cu aplauze în centrul de convenţie din Manhattan pe Donald Trump, scandând puternic ”USA! USA! USA”. Acesta a fost însoţit de soţia şi cei cinci copii, precum şi de toţi politicienii care au participat la campania republicană, inclusiv Rudy Giulliani, Ben Carson şi Chris Christie.

”Mulţumesc. Îmi pare rău că aţi aşteptat, este o treabă complicată. Tocmai am primit un apel de la secretarul Clinton. Ea ne-a felicitat pentru această victorie, iar eu am felicitat-o pe ea şi pe familia acesteia pentru că a luptat extrem de bine în această campanie. A luptat bine. Hillary a muncit extrem de mult pentru o perioadă lungă de timp, iar noi îi datorăm recunoştinţă pentru că a servit această naţiune”, şi-a început noul preşedinte discursul din Manhattan.

De asemenea, preşedintele ales a declarat că va dubla creşterea economică, iar naţiunea va redeveni cea mai mare economie din întreaga lume.

Donald Trump a promis comunităţii internaţionale că va menţine relaţiile bilaterale la un nivel ridicat cu toate statele care sunt partenere SUA.  Vreau să spun lumii că, deși voi pune interesele Americii pe primul loc, vom avea relații bune cu toată lumea și vom căuta o cale de mijloc pentru a soluționa problemele, spus Trump.

”Vom dubla creşterea economică şi vom avea cea mai mare creştere economică din întreaga lume. Ne vom înţelege cu orice naţiune care vrea să se înţeleagă cu noi. Vom avea relaţii bune. Trebuie să reluăm controlul asupra destinului ţării noastre. Vreau să transmit comunităţii internaţionale că ne vom înţelege cu toate statele lumii”, a precizat miliardarul republican.

Donald Trump le-a promis alegătorilor republicani că nu îi va dezamăgi după ce va prelua mandatul prezidenţial de la Barack Obama.

”Vă promit că nu vă voi dezamăgi. Voi face o treabă minunată. Abia aştept să fiu preşedintele vostru. În timp ce această campanie s-a încheiat, vreau să vă spun că mişcarea noastră abia acum începe. Veţi fi atât de mândri de preşedintele vostru. Atât de mândri. Iubesc această ţară”, a declarat preşedintele ales.

De asemenea, miliardarul republican le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de el în timpul campaniei prezidenţiale.

”Vreau să le mulţumesc oamenilor care m-au ajutat în această noapte istorică. Mai întâi vreau să le mulţumesc părinţilor mei, care mă privesc acum din ceruri. Vreau să le mulţumesc surorilor mele, care sunt foarte timide în această seară şi fratelui meu, Robert. Am fost foarte norocos în viaţă şi am o familie minunată”.

Donald Trump a continuat să-i mulţumească soţiei sale, dar şi celor cinci copii, care au fost prezenţi pe scena din Manhattan.

”Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi rezistat atâtea ore. E o treabă grea. Politica este o treabă extrem de grea. Cu toţii mi-aţi oferit un sprijin incredibil”, a concluzionat preşedintele republican.

Donald Trump a fost invitat pe scenă de vicepreşedintele Mike Pence, care a declarat că americanii şi-au ales un nou campion în această noapte istorică pentru Statele Unite.

”Aceasta este o noapte istorică. Americanii au vorbit şi americanii şi-au ales noul campion. America are un nou preşedinte. Este greu pentru mine să-mi exprim onoarea pe care o simt pentru că voi servi ca vicepreşedinte sub Donald Trump. Sunt mândru de preşedintele ales, a cărui viziune va ridica din nou America”, a precizat Pence.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”