VIDEO O nouă RUȘINE pentru Justiția din România! Satul Nadăș RĂMÂNE RETROCEDAT! Tribunalul Olt a respins DEFINITIV recursul localnicilor!

VIDEO O nouă RUȘINE pentru Justiția din România! Satul Nadăș RĂMÂNE RETROCEDAT! Tribunalul Olt a respins DEFINITIV recursul localnicilor!

O nouă RUȘINE pentru Justiția din România! Satul Nadăș RĂMÂNE RETROCEDAT! Tribunalul Olt a respins DEFINITIV recursul localnicilor! Magistrații au admis recursul formulat de familia care pretinde că a moștenit cele 8.700 de hectare de terenuri și păduri de la Nadăș. Judecatorii Tribunalului Olt au decis, marti, ca satul aradean Nadas sa reintre in proprietatea familiei Colteu, care a fost improprietarita cu aproape toate terenurile din localitate. Decizia este irevocabila.

Practic, magistratii au respins cererile de revizuire formulate de Comisia Locala de fond funciar Taut si Comisia Judeteana de fond funciar Arad, pe motiv ca au fost "tardive".

"Admite recursul. Modifica in tot sentinta si in parte incheierea de sedinta din data de 09.07.2018. Respinge ca inadmisibile cererile de interventie accesorie formulate de Biris Iovu, Rad Nicolae, Pascalau Avram si RNP Romsilva-Directia Silvica Arad.

Admite exceptia tardivitatii si respinge ca tardive cererile de revizuire precizate, formulate de revizuentele Comisia Locala de fond funciar Taut si Comisia Judeteana de fond funciar Arad. Mentine restul dispozitiilor din incheierea de sedinta din data de 09.07.2018.

Obliga revizuentele in solidar la plata sumei de 10.856,43 lei, cheltuieli de judecata, catre intimatii Colteu Mihai Alexandru si Colteu Viorica. Irevocabila", scrie in sentinta pronuntata de Tribunalul Olt.

In luna septembrie a anului trecut, sentinta prin care familia Colteu a fost improprietarita, in anul 2006, de catre Judecatoria Ineu, cu aproape toate terenurile din satul aradean Nadas, a fost desfiintata de catre Judecatoria Bals. Decizia nu a fost una definitiva, fiind atacata cu recurs la Tribunalul Olt.

In 2006, Judecatoria Ineu a admis o plangere a sotilor Viorica si Mihai Colteu prin care se cerea anularea unor hotarari din 2005 ale Comisiei judetene si Comisiei locale Taut pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor. Instanta a dispus reconstituirea in favoarea reclamantilor a dreptului de proprietate in natura pentru suprafata totala de 8.762 hectare de teren si padure, impreuna cu cladirile sau alte constructii aflate pe acestea.

Initial, atat Comisia locala Taut, cat si Comisia judeteana Arad au respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate privata formulata de sotii Colteu.

In anul 2009, familia Colteu a intabulat suprafata de aproape 9.000 de hectare din Nadas, aproape tot extravilanul satului, dobandita in instanta.

Localnicii din Nadas au sustinut mereu ca familia Colteu a obtinut de la stat terenuri la care nu ar fi avut dreptul pentru ca ar fi falsificat documentele de mostenire.

Decizia de la Judecătoria Ineu, prin care familia Colţeu a fost împroprietărită, în 2006, cu peste 8.700 de hectare de păduri şi terenuri agricole din satul Nadăş, judeţul Arad, a fost total schimbată de Judecătoria Balş, în septembrie 2017. Astfel, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că testamentul prin care familia Colţeu a moştenit satul este fals, Judecătoria Balş, din judeţul Olt, a admis cererea de revizuire a sentinţei Judecătoriei Ineu, prin care familia Colţeu a primit satul Nadăş.

Această cerere de revizuire a fost înaintată de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar Arad, iar judecătorii bălşeni au decis că sentinţa de la Ineu, din anul 2006, este greşită, astfel că au modificat-o complet.

Decizia Judecătoriei Balş nu a fost definitivă, putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Olt. Această instanţă din urmă a decis retrimiterea dosarului la Balş pentru a fi rejudecat.

În 2006, Judecătoria Ineu a admis o plângere a soţilor Viorica şi Mihai Colţeu prin care se cerea anularea unor hotărâri din 2005 ale Comisiei judeţene şi Comisiei locale Tauţ pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Instanţa a dispus reconstituirea în favoarea reclamanţilor a dreptului de proprietate în natură pentru suprafaţa totală de 8.762 hectare de teren şi pădure, împreună cu clădirile sau alte construcţii aflate pe acestea.

Iniţial, atât Comisia locală Tauţ, cât şi Comisia judeţeană Arad au respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate privată formulată de soţii Colţeu.

În anul 2009, familia Colţeu a intabulat suprafaţa de aproape 9.000 de hectare din Nadăş, aproape tot extravilanul satului, dobândită în instanţă. În 2014, DNA Timişoara a descins la două cabinete notariale din Arad şi la un ocol silvic din satul Nadăş, care aparţine familiei Colţeu.

În iunie 2017, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă contestaţiile în dosarul în care Curtea de Apel Timişoara a desfiinţat, la sfârşitul anului 2016, mai multe documente de moştenire a celor aproape 8.800 de hectare de terenuri de teren şi pădure care aparţin satului Nadăş.

Localnicii din Nadăş au susţinut mereu că familia Colţeu a obţinut de la stat terenuri la care nu ar fi avut dreptul pentru că ar fi falsificat documentele de moştenire.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!