VIDEO O nouă zi de proteste față de restricții. Protestatarii au strigat „Jandarmii e cu noi!”. La Craiova au ars fotografii cu Raed Arafat

VIDEO O nouă zi de proteste față de restricții. Protestatarii au strigat „Jandarmii e cu noi!”. La Craiova au ars fotografii cu Raed Arafat

În cea mai mare parte fără măşti de protecţie, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva autorităţilor. Una dintre scandări a fost „Jandarmii e cu noi!”

23:20 Incidente la intrarea de metrou după ce mai mulți protestatari au intrat fără să plătească și au avut un comportament zgomotos. Câțiva tineri au fost opriți și legitimați.

23.17: Mai multe arme albe au fost găsite asupra unor participanţi la protestul de la Galaţi, iar pe traseul protestului jandarmii au găsit, ascunse, bucăţi de gresie, pietre şi bâte, transmite News.ro. Asupra unui băiat de 13 ani s-a găsit un briceag, fiind chemată bunica copilului. Întrucât femeia, bolnavă, nu avea bani să se întoarcă acasă, jandarmii i-au dat doar un avertisment şi unul dintre ei a plătit taxiul.

23.10: Botoșani: Un bărbat de circa 45 de ani, în stare de ebrietate, aflat în Piaţa Revoluţiei – unde avea loc protestul antirestricţii, a căzut, fiind solicitată intervenţia ambulanţei, care l-a transportat la spital. Acesta a fost ajutat de jandarmii şi poliţiştii care participau la misiunea de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în zonă, transmite Agerpres.



UPDATE 23.00 Oamenii au scandat și au suflat în vuvuzele, în fața Palatului Cotroceni, timp de aproximativ 15.00 minute. La ora 23, ei s-au încolonat din nou, plecând de la Cotroceni pe același traseu.

UPDATE 22:45 Protestatarii au ajuns la Cotroceni unde au fost opriți de jandarmi. Numărul protestatarilor a crescut, dar și efectivele jandarmilor

UPDATE 22.20 Un protestatar a fost ridicat de jandarmi, din coloana care se îndreaptă spre Cotroceni

22.30: Proteste și la Buzău, la Oradea, Ploiești și Brașov. Arad. În Arad, mai mulți protestatari au încerct să blocheze circulația rutieră în centrul orașului cu automobile și camioane

22.04: Dan Chitic și Pompiliu Diplan, în fruntea mitingului din București. Ambii sunt promovați intens de Sputnik de ani buni.

Foto: Dan Chitic (cu telefonul la ureche) și Pompiliu Diplan (filmând cu telefonul) la protest – InquamPhotos Octav Ganea UPDATE 22.02 Pe traseu s-au mai alăturat manifestanți, astfel că la această oră sunt câteva mii de oameni. Manifestanții sunt acum pe bulevardul Elisabeta, pe care l-au blocat.

21.59: Șeful organizației de tineret AUR Constanța le promite celor care au primit amenzi la protestul de luni din Constanța că îi va ajuta să le conteste, potrivit unui mesaj postat pe Facebook. El le cere tuturor să vină și la protestul de marți

UPDATE 20.52 Manifestanții din Capitală au ajuns în Piața Victoriei, unde scandează "Demisia". În fața Guvernului sunt câteva sute de oameni.

UPDATE 20.26 Oamenii sunt în marș spre Piața Victoriei. În fruntea coloanei de manifestanți se află "stegarul dac". Majoritatea dintre ei nu au măști și acuză "dictatura medicală".

Ei suflă în vuvuzele și scandează "Demisia", "Fără restricții", ”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura”, ”Jos cu starea de alertă”, "Ieșiți din casă, dacă vă pasă".

În Capitală, manifestanții s-au adunat în Piața Universității, iar de acolo au plecat în marș până la Ministerul de Interne, unde au scandat "Jos cu starea de alertă", "Libertate".

Au loc noi proteste și în alte orașe.

Craiova: Peste 300 de persoane participă la proteste, iar cei mai mulți dintre ei sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit și cu recuzita cu care merg pe stadioane, scrie Mediafax.

La un moment dat, unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat, în centrul Craiovei.
Oamenii au încercat să rupă cordoanele de jandarmi și să pornească pe traseul pe care au mers și luni, însă nu au reușit să treacă de jandarmi.

Brăila

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, fiind pentru a cincea zi consecutiv când au loc manifestaţii anti-restricții.
Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.
Manifestanţii au scandat "Jos Guvernul", "Libertate", Demisia", au făcut gălăgie cu vuvuzele şi au avut pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "Educaţia este baza societăţii! Deschideţi şcolile!", "Vrem acces la spitale, de COVID nimeni nu moare!", "Libertate te iubim, ori învingem ori murim!", scrie Agerpres.

Vaslui

Peste 350 de persoane, în majoritate tineri, au protestat și la Vaslui, unde au mărşăluit pe străzile din oraș scandând: "Libertate!", "Jos masca!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", scrie Agerpres.
Flancaţi de jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, manifestanţii au oprit în faţa Primăriei Vaslui şi în Piaţa Centrului Civic, în apropierea Prefecturii.


Participanţii la manifestaţie au afirmat că intenţionează să iasă zilnic pentru a protesta, aşteptând ca din în ce mai mulţi vasluieni să li se alăture.
Proteste similare au avut loc şi în municipiile Bârlad şi Huşi.

Constanța




Iași




Satu Mare


La Ploieşti, aproximativ 90 de protestatari au plecat în marş pe străzile oraşului, în timp ce la Pitești aproximativ o sută de persoane s-au strâns în Piaţa Primăriei, potrivit News.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia