VIDEO Oros: Vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD-işti; au creat o procedură greoaie şi complicată

VIDEO Oros: Vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD-işti; au creat o procedură greoaie şi complicată

Vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD, fiind creată o procedură greoaie şi complicată prin care oamenii erau încurajaţi să vândă şi să cumpere cu acte de mână şmecherilor din agricultură, a declarat, luni, ministrul de resort, Adrian Oros, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PSD împotriva sa.



"Anul trecut, sub pretextul că vor să oprească vânzarea pământului către străini, PSD-iştii, mânaţi de latifundiarii roşii, au blocat vânzarea terenurilor agricole, creând o procedură greoaie, complicată, prin care descurajau oamenii simpli să vândă şi să cumpere teren, însă încurajându-i să vândă şi să cumpere cu acte de mână, lor, şmecherilor din agricultură. Fiind greu de vândut, preţul terenului a scăzut. Ce convenabil pentru băieţii deştepţi, care puteau cumpăra doar ei, şi la preţul convenabil. Voi vorbiţi de trădare naţională, când aţi interzis cetăţenilor români care nu sunt de cel puţin 5 ani agricultori, care nu sunt înregistraţi fiscal de cel puţin 5 ani cu venituri din agricultură, care nu s-au întors în ţară, dacă cumva au fost plecaţi de cel puţin 5 ani, să cumpere teren agricol în România? Aţi dorit ca doar voi să mai puteţi cumpăra teren agricol în România, pentru voi sau pentru străini, şi până acum aţi făcut-o, cumpărând pe firmele voastre şi apoi cesionând părţile din firmă", a explicat Adrian Oros.

El a precizat că în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor a cerut adesea plafonarea suprafeţelor pe care o persoană fizică sau juridică le poate deţine în România, când s-a discutat despre propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole din extravilan. "Este singura cale pentru a stopa fenomenul de acaparare a terenurilor, de care cel care v-a scris moţiunea abia acum a aflat. Acest fenomen este de 10 ani. Unde aţi fost în ultimii 10 ani domnilor de la PSD? Cine a condus România în această perioadă?", s-a adresat Oros deputaţilor.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă pe agricultură a PSD, cu titlul "Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător - ministrul Adrian Nechita Oros".

Potrivit documentului, agricultura a avut, în 2020, două recorduri negative: cea mai pronunţată reducere de producţie dintre activităţile economice - minus 16,2% la valoarea adăugată creată şi cea mai mare creştere de preţuri - plus 10,5% la preţuri. Totodată, PSD îl acuză pe ministrul Agriculturii că toate promisiunile făcute de la preluarea mandatului s-au dovedit a fi doar minciuni.

Semnatarii moţiunii îi transmit ministrului Oros că munca în agricultură "nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept", ci cu "sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!".

Votul final pe moţiunea PSD împotriva ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, va fi acordat miercuri, 31 martie 2021. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...