VIDEO Patriarhia, comunicat țâfnos și impertinent după incidentul de la mănăstire/Culmea, Poliția îi anchetează pe oamenii care filmau o ilegalitate!

VIDEO Patriarhia, comunicat țâfnos și impertinent după incidentul de la mănăstire/Culmea, Poliția îi anchetează pe oamenii care filmau o ilegalitate!

Patriarhia, comunicat țâfnos și impertinent după incidentul de la mănăstire/Culmea, Poliția îi anchetează pe oamenii care filmau o ilegalitate!

Patriarhia afirmă, într-un comunicat de presă privind „incidentul provocat” de la mănăstirea Jieț din județul Hunedoara, că „indivizi cu accese patologice de furie și ură” au descins în lăcaș, cu telefoanelele „armate” pentru a vâna posibile ilegalitați ecleziastice pe vremea stării de alertă, pentru ca apoi să se declare maltratați. „Autoritățile vor comunica rezultatul revelator al anchetei”, precizează Patriarhia.

Andrei Robert, din Petroșani, județul Hunedoara, a postat un filmuleț pe pagina de Facebook, de la Mănăstirea Jieţ, unde duminică a avut loc o slujbă religioasă. Din imagini reiese cum Andrei Robert intră într-o altercație cu un bărbat care ar fi bodyguard în cadrul Mănăstirii. În timp ce el striga: „Nu aveți voie să faceți slujbe religioase. E penal”, presupusul bodyguard îl somează să iasă din curtea Mănăstirii: „Ieși de aici, nu aveți voie”. IPJ Hunedoara a transmis un comunicat de presă, informând că doi bărbaţi din municipiul Petroşani sunt cercetaţi de poliţişti după ce au tulburat slujba religioasă care a avut loc, duminică, la Mănăstirea Jieţ. 

Comunicatul Patriarhiei:

În legătură cu incidentul recent provocat în incinta unei mănăstiri din Hunedoara…

Am putut vedea cu toții într-o înregistrare difuzată astăzi două persoane care descind la mănăstire cu telefoanelele „armate” pentru a vâna posibile ilegalitați ecleziastice pe vremea stării de alertă. Persoane aprioric agresive care își înregistrau cu voluptate preludiul invadării unei biserici de mănăstire în care se rugau niște oameni.

Fiind vorba de o mănăstire, în ea trăiește o comunitate asemenea unei familii care are o viață în comun și care participă împreună la numeroasele slujbe care se fac acolo, cel mai adesea exlusiv pentru comunitatea respectivă. Firește, actualmente, cu păstrarea regulii distanțării sanitare.

Oficierea slujbei în biserica acelei mănăstiri în condițiile actualei stări de alertă va trebui, desigur, verificată la rândul ei de autorități pentru a se constata dacă actualele reglementări au fost respectate.

Există și ceremonii religioase care se pot desfășura acum în biserici, în prezența unui număr limitat de persoane. Persoane care nu ar trebui agresate de indivizi cu accese patologice de furie și ură. Fie ele și antiecleziastice. Înțelegem că, nedorind să participe la slujbă, ci doar să o tulbure, invitați din acest motiv în mod foarte insistent să părăsească mănăstirea, cei doi agresori au ales să meargă la spital pentru a se declara, tot ei, maltratați. Autoritățile vor comunica rezultatul revelator al anchetei.

Culmea, Poliția îi anchetează pe oamenii care filmau o ilegalitate!

Un comunicat al IJP Hunedoara arată că Poliţia oraşului Petrila a fost sesizată stareţa unei mănăstiri din Valea Jiului că în timpul slujbei religioase, doi bărbaţi din municipiul Petroşani, în vârstă de 36 şi 47 de ani, au avut divergenţe cu călugăritele mănăstirii. Reprezentanta mănăstirii a precizat că enoriaşii au încercat să îi calmeze pe cei doi şi le-au cerut să facă linişte şi să părăsească incinta, dar aceştia au adresat injurii şi ameninţări personalului mănăstirii, fapt ce i-a determinat pe enoriaşi să îi scoată cu forţa din incinta mănăstirii, se arată în comunicat.

Potrivit poliţiştilor, enoriaşii care au participat la slujbă nu au putut fi identificaţi, pentru că aceştia plecaseră deja până la sosirea echipajului de poliţie, iar călugărițele nu le cunoşteau identitatea.

Pentru că sunt două plângeri, în acest caz se vor efectua două anchete: cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, în cazul sesizării depuse de stareță, respectiv cercetări sub aspectul comiterii de infracţiunii de loviri sau alte violenţe, în urma sesizării făcute de spital.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro