VIDEO Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la ediţia a II-a a maratonului de la Bucureşti

VIDEO Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la ediţia a II-a a maratonului de la Bucureşti

Un număr de 23.291 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la ediţia a II-a a maratonului de la Bucureşti, care s-a desfăşurat de vineri până luni dimineaţa, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

 În ambele centre de vaccinare, s-au administrat 20.909 de doze de ser Pfizer BioNTech. Majoritatea persoanelor au primit doza de rapel, prima doză fiind administrată la 2.128.

De asemenea, au ales să se vaccineze cu ser Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, 2.382 de persoane.

Astfel, la Sala Palatului, au primit vaccin Pfizer BioNTech 12.784 persoane şi Johnson&Johnson - 1.528, iar Biblioteca Naţională a României: Pfizer BioNTech - 8.125 persoane şi Johnson&Johnson - 854.

 "Numărul mare de persoane vaccinate arată faptul că am realizat şi dus la bun sfârşit un proiect important. Nu ne-am propus să doborâm recorduri, ci să ne aducem contribuţia, în cât mai mare măsură posibil, la întoarcerea la normalitate. Consider că prin acest maraton al vaccinării, Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti a arătat că nu este numai un for de educaţie, ci şi o instituţie care implicată în viaţa societăţii şi comunităţii. Aş vrea să le mulţumesc pe această cale numeroşilor voluntari care şi-au dedicat timpul şi priceperea pentru a ne ajuta pe noi toţi să mai facem un pas către victoria în lupta împotriva acestui inamic perfid - virusul SARS-CoV-2", a declarat rectorul UMF, Viorel Jinga, potrivit comunicatului de presă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

4 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia