VIDEO Polițist lovit în cap cu o piatră de un suporter al echipei Dinamo. Agentul dirija traficul când a izbucnit scandalul între galerii

VIDEO Polițist lovit în cap cu o piatră de un suporter al echipei Dinamo. Agentul dirija traficul când a izbucnit scandalul între galerii

Un incident grav a avut loc înaintea partidei de fotbal Oțelul Galați-Dinamo București de joi, 11 mai 2023. Un polițist a fost lovit în cap cu o piatră într-o intersecție din apropierea stadionului din Galați.

Poliția Galați a anunțat că polițistul a fost rănit în timp ce încerca să aplaneze un incident dintre suporterii celor două echipe de fotbal. În imaginile surprinse de camerele video publice se observă cum polițistul rutier este lovit cu un obiect dur de un suporter dinamovist.

„Incidentul ar fi pornit de la faptul că ocupanții unui autovehicul, aflat în mișcare în zona respectivă, suporteri ai uneia dintre echipele de fotbal, ar fi adresat injurii unui grup de suporteri prahoveni, susținători ai celeilalte echipe, care se deplasau pe aleea pietonală către stadion. Polițistul a procedat la oprirea autovehiculului, iar în momentul când s-a apropiat pentru verificarea actelor conducătorului auto, precum și celorlalți pasageri, a fost lovit în zona capului cu o piatră care a fost aruncată de o persoană din grupul de suporteri aflați pe trotuar”, a transmis vineri, 12 mai, Poliția Galați.

Agresorul a fost identificat de polițiști. Este un tânăr de 19 ani, din satul Păulăști, județul Prahova, care a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, el va fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive.

Captură video sursa: POLIȚIA LOCALA

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ultraj și s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 19 ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive”, a precizat Poliția.

În urma aceluiași incident, 26 de persoane au fost duse la Secția de Poliție. Acestea au fost audiate și amendate de jandarmi.

Meciul dintre Oțelul Galați și Dinamo București din Liga 2 s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 2-0.

Jandarmii au dat amenzi de 18.000 de lei

Jandarmeria Galați a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 lei, cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre Oțelul Galați și Dinamo București, ce a avut loc aseară, 11 mai, pe Stadionul Oțelul din Galați.

„19 dintre suporteri au fost sancționați pentru provocarea și participarea la scandal, în locuri publice, cât și pentru săvârșirea în public de fapte sau gesturi obscene, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 18.000 lei”, a transmis Jandameria Galați.

De asemenea, pentru 15 suporteri a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal pentru o perioadă de 1 an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la șapte luni și 10 zile de închisoare și își va ispăși pedeapsa la penitenciarul Rahova