VIDEO ''Pond, James Pond'': China publică un videoclip care parodiază seria 007, MI6 răspunde

VIDEO ''Pond, James Pond'': China publică un videoclip care parodiază seria 007, MI6 răspunde

Şeful serviciului britanic de informaţii externe (MI6), Richard Moore, a mulţumit joi, în mod ironic, agenţiei de presă chineze Xinhua pentru "publicitatea gratuită", după publicarea unui videoclip care parodiază seria filmelor cu agentul James Bond, ducând în derizoriu alianţa Londra-Washington, relatează AFP.

Răspunsul lui Richard Moore survine pe fondul tensiunilor dintre Regatul Unit şi China cu privire la subiectul minorităţii uigure şi situaţia din Hong Kong.

Într-o rară alocuţiune publică, Moore a declarat la sfârşitul lunii noiembrie că "adaptarea la o lume afectată de creşterea puterii Chinei este prioritatea principală" a serviciilor pe care le conduce.

Şeful MI6 a acuzat Beijingul că "adună date din întreaga lume" şi "se foloseşte de influenţa sa" pentru a "prinde oamenii în plasa sa".

Ca răspuns, agenţia de presă oficială chineză Xinhua a postat marţi pe Twitter un videoclip parodie intitulat "No Time to Die Laughing", cu referire la titlul celui mai recent film din seria James Bond.

Videoclipul de 4 minute şi 35 de secunde, în limba engleză, prezintă doi actori chinezi interpretând agenţi MI6: un bărbat în smoking numit "James Pond" ("pond" înseamnă "iaz" în engleză) şi o colegă în costum.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...