VIDEO Preliminarii CM 2022 România - Macedonia de Nord 3-2

VIDEO Preliminarii CM 2022 România - Macedonia de Nord 3-2

Reprezentativa României a început cu o victorie preliminariile pentru CM 2022, 3-2 cu selecţionata similară a Macedoniei de Nord, dar succesul a venit după un final de infarct.

Joi seara, pe „Arena Naţională“, tricolorii au început cu dreptul drumul pentru calificarea la CM 2022 şi speră, după 5 campanii ratate, să ajungă iar la un turneu final mondial.

Prima veste bună pentru tricolori a fost prezenţa pe bancă a lui Mirel Rădoi. Selecţionerul, testat pozitiv cu coronavirus la 16 martie, a făcut miercuri şi joi două teste, ambele cu rezultate negative, şi a putut fi alături de tricolori.

Tehnicianul a mizat pe o formulă 4-2-3-1 şi l-a ales pe Niţă drept înlocuitor al lui Tărăruşanu, retras de la echipa naţională, în timp ce linia defensivă a fost formată din Ovidiu Popescu (debutant la echipa naţională), Andrei Burcă, Vlad Chiricheş şi Nicuşor Bancu. Chiar dacă a ales să joace cu un singur atacant, Keşeru, primul 11 a fost unul foarte curajos, toţi cei 5 fotbalişti care au format mijlocul echipei, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Dennis Man, Florin Tănase Florinel Coman având valenţe ofensive.

Prima ocazie de a deschide scorul a aparţinut oaspeţilor (minutul 9). dar Nestorovski şi-a bătut joc, de două ori în aceeaşi fază, de şansele avute. Un minut mai târziu, Coman s-a accidentat şi Rădoi a fost nevoit să îl înlocuiască cu Mihăilă.

România a împins jocul în.jumătatea adversă şi a încercat poarta de la distanţă prin Man (17) şi Bancu (18), şuturi care nu i-au dat emoţii lui Dimitrievski. În schimb, la poarta noastră, Burcă l-a scăpat din marcaj pe Pandev, dar lobul acestuia a trecut peste.

Minutul 28 a adus deshidererea scorului. Chiricheş l-a găsit cu o pasă tare, pe jos, pe Tănase. Golgeterul Ligii 1, aflat la limita ofsaidului, a pătruns în careu din preluare, a avut timp să îşi aseze balonul şi l-a executat pe Dimitrievski cu un şut la colţul lung.

Echipa noastră a trecut iar prin mari emoţii în minutul 32, Mai întâi Elmas a avut egalarea în picior, dar şutul acestuia, dintr-o poziţie ideală, a lovit plasa laterală. La faza imediat următoare, Chiricheş a făcut o eroare grotească. Căpitanul naţionalei a pasat direct la adversar, dar Pandev şi-a bătut joc de cadoul primit. 6 minute mai târziu, macedonenii au irosit a patra oportunitate de a marca prin Nestorovski, lovitura de cap a acestuia, aflat în poziţie ideală, fiind prinsă de Niţă.

Arbitrul nu a văzut un penalty pentru România

Repriza s-a încheiat însă cu o ocazie a tricolorilor, După un atac prelungit, Ovidiu Popescu a trimis în faţa porţii, însă Mihăilă nu a reuşit să ajungă la balon. De asemenea, în minutele de prelungire, România ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri, însă arbitrul nu a remarcat un fault la Tănase. Cum meciurile din preliminarii nu beneficiază de sistemul VAR, decizia nu a putut fi corectată

Chiar dacă statistica primei jumătăţi a consemnat 5 şuturi pe poartă pentru România şi doar unul pentru Macedonia, raportul marilor ocazii de a înscrie a fost 4-1 pentru oaspeţi.

Mihăilă, gol de poveste la debut

Olteanul intrat în locul lui Coman a dublat avantajul în minutul 50 după o excelentă acţiune personală. Atacantul Parmei a pătruns pe axul central şi a şutat imparabil, de la aproximativ 23 de metriu, chiar dacă era înconjurat de trei adversari.
România a continuta să atace şi putea face chiar 3-0, dar reluarea lui Tănase, din colţul careului mic a fost respinsă în corner de Dimitrievski.
Prima ocazia din repriza secundă pentru oaspeţi a venit după o gafă teribilă a lui Niţă. În minutul 65, portarul nostru a luat în braţe o pasă primită de la un coechipier şi macedonenii au beneficiat de o lovitură indirectă din mijlocul careului mare. Am scăpat cu faţa curată după ce Răzvan Marin a reuşit să blocheze, cu o intervenţie preluată din hochei, şutul lui Pandev. La faza imediat următoare, Mihăilă a avut o nouă pătrundere excelentă, dar şutul său fost slab, pe centrul porţii. România a avut încă o dată noroc cu carul în minutul 72, când oaspetii au ratat o triplă ocazie.
Rădoi a riscat mult şi nu a încercat să contracareze deloc jocul pe contre. Selecţionerul a făcut trei schimbări post pe post, Hagi, Bicfalvi şi Maxim au intrat în locurile lui Stanciu, Tănase şi Man, şi acest lucru putea să ne coste victoria.

Egalaţi în 2 minute
Macedonia a înscris de 2 ori în mai puţin de 120 de minute. Mai întâi a punctat Ademi (83), cu o lovitură de cap, pentru ca doar un minut mai târziu Trajkovski să rămână singur cu Niţă şi să egaleze nesperat.
Din fericire, România nu îşi spusese ultimul cuvânt. Ianis Hagi a ales cum nu se putea mai bine să dea primul gol pentru naţionala mare şi a adus toate cele trei puncte cu un şut la colţul lung, din 12 metri, după o pasă a lui Răzvan Marin.
Pentru ca thriller-ul să fie complet, Macedonia a mai înscris o dată, la ultima fază, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

România: 1. Niţă – 4. Popescu, 15. Burcă, 6. Chiricheş-cpt., 11. Bancu – 18. Marin, 7. Stanciu – 20. Man, 19. Tănase, 23. Coman – 13. Keşeru. Selecţioner: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Lazar, 16. Radu – 2. Mogoş, 3. Toşca, 5. Nedelcearu, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 10. Maxim, 14. Hagi, 17. Bicfalvi, 21. Mihăilă, 22. Camora

Macedonia de Nord: 1. Dimitrievski – 2. Bejtulai, 6. Musliu, 4. Ristevski – 13. Ristovski, 16. Nikolov, 17. Bardi, 8. Alioski – 21. Elmas – 10. Pandev, 23. Nestorovski. Selecţioner: Igor Angelovski.

Rezerve: 12. Bogatinov, 22. Siskovski - 3. Askovski, 5. Ademi, 7. Radeski, 9. Trajkovski, 11. Hasani, 14. Ibraimi, 15. Avramovski, 18. Stojanovski, 19. Velkoski, 20. Spirovski.

Următoarele meciuri ale tricolorilor din această lună

*28 martie: România – Germania, ora 21.45

*31 martie: Armenia – România, ora 19.00

Meciurile vor fi transmise de Pro TV şi de Radio România Actualităţi.

Rezultatele celorlalte meciuri disputate, joi, în grupa J:

Germania – Islanda 3-0
Au marcat: Goretzka ‘3, Havertz ‘7, Gundogan ‘56

Liechtenstein – Armenia 0-1
A marcat: Frommelt ’83 (autogol)

Clasament:
1. Germania 3p, 2. România 3p, 3. Armenia 3p, 4. Liechtenstein 0p, 5. Macedonia de Nord 0p, 6. Islanda 0p

Următoarea etapă se va juca duminică şi programează următoarele meciuri:

România – Germania
Armenia – Islanda
Macedonia de Nord – Liechtenstein.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...