VIDEO Președintele Iohannis aruncă bomba: Nu intenționez să-mi scurtez mandatul de președinte

VIDEO Președintele Iohannis aruncă bomba: Nu intenționez să-mi scurtez mandatul de președinte

O să fac mai multe declarații despre NATO la ora 17, dar nu intenționez să-mi scurtez mandatul de președinte, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține marți, 12 martie 2024, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă pe tema NATO, a anunțat Administrația prezidențială.

Reporter: Ați accepta să locuiți în vila de la RAAPPS de pe Aviatorilor 86?

Klaus Iohannis: Am observat că există o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit. Tema este pentru mine una despre care citesc în gazetă.

România nu va trimite combatanţi în Ucraina, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, alături de omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic.

„România nu va trimite combatanţi în Ucraina. Noi sprijinim Ucraina în foarte multe feluri şi vom continua”, a subliniat şeful statului.
„O posibilă trimitere de combatanţi în Ucraina nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, fiindcă Ucraina nu este aliat NATO”, a punctat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că „dacă există înţelegeri bilaterale între un stat şi Ucraina pe orice temă, acestea pot fi onorate.”

Precizarea vine în contextul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat, recent, că aliaţii occidentali nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?