VIDEO Prima traversare a podului peste Dunăre, de la Brăila: „2 minute, atât durează cu mașina“

VIDEO Prima traversare a podului peste Dunăre, de la Brăila: „2 minute, atât durează cu mașina“

Prima traversare cu mașina a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila a avut loc. „Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Podul suspendat peste Dunăre este aproape gata FOTO: Radu Aramă

„ 2 minute–atât durează traversarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila-Galați-Tulcea-cu mașina. La ultima vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea, am traversat podul cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h”, a anunțat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe Podul suspendat peste Dunăre pe sensul de mers către Tulcea. De asemenea, a fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul brăilean.

„A început asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila-Galați. Săptămâna viitoare va începe și turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulație Tulcea –Galați. Continuă lucrările la drumurile de legătură pe toate zonele”, a mai adăugat Ionel Scrioșteanu.

În curând încep testele de rezistență

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este aproape gata, iar în curând vor începe testele de rezistență, a anunțat Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

„Podul peste Dunăre este aproape gata. Am mers în vizită pe santierul celui mai mare proiect de infrastructură al României, Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Asfaltarea podului este în plină desfășurare, iar zeci de muncitori lucrează pentru a preda lucrarea la termen. Odată încheiată această etapă, vor urma testele de rezistență și finalizarea tuturor detaliilor la pod”, a anunțat Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila.

Potrivit președinteluI Consiliului Județean Brăila, deschiderea parțială a traficului ar putea avea loc în curând.

Primele operațiuni de turnare a stratului de asfalt pe tablierul Podului peste Dunăre de la Brăila au început, joi, 23 martie, constructorii intrând în ultima etapă de execuție a lucrărilor.

Investiţia podului presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime de 1,9 kilometri.

Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 metri) şi două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila şi de 364,6 metri pe malul Tulcea. De o parte şi de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 metri fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens şi va lega judeţul Brăila de judeţul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 kilometri. În rest, vor fi realizate intersecţii giratorii, 33 de poduri, podeţe, pasaje şi o staţie de taxare.

Pilonii au 192 metri înălţime totală de la partea superioară a fundaţiei şi sunt localizaţi în apropierea malurilor.

Construcția ar fi trebuit inaugurată la finalul anului 2022. Podul suspendat peste Dunăre, „Golden Gate-ul” de la Brăila, va fi cea mai înaltă construcţie din România şi cea mai scumpă lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?