VIDEO Primar PSD din județul Iași care dă mită unor alegători câte 10 lei. „Pe stradă, m-am întâlnit cu Istrate, mi-o băgat 10 lei în palmă”

VIDEO Primar PSD din județul Iași care dă mită unor alegători câte 10 lei. „Pe stradă, m-am întâlnit cu Istrate, mi-o băgat 10 lei în palmă”

Liberalii ieșeni îl acuză pe un primar PSD din orașul Podu Iloaiei, că ar fi mituit alegătorii cu câte 10 lei, din dorința de a-i determina pe aceștia să-i acorde votul pentru un nou mandat, la alegerile de duminică, 27 septembrie. În sprijinul acuzațiilor pe care reprezentanții PNL Iași le formulează, aduc și declarații și imagini video.

„Imagini explicite video și declarații fără dubii demonstrează cum actualul primar PSD al orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATE, acordă mită electorală votanților din localitate cu două zile înaintea alegerilor locale. Doi cetățeni relatează cum au primit mită electorală de la actualul primar cu scopul de a-l alege în scrutinul din 27 septembrie”, au transmis reprezentanții PNL.

Imaginile transmise de reprezentanții PNL ar fi fost filmate în dimineața de sâmbătă, în localitatea Podu Iloaiei din județul Iași.  Conform liberalilor ieșeni, în ultimul clip de mai jor, apare chiar primarul Constantin Gabi-ISTRATE, care împarte mită unor cetățeni pe o stradă din localitate.

„Se poate observa cum primarul folosește în această operațiune penală inclusiv autoturismul din dotarea primăriei Marca Hyundai Tucson, culoarea neagră, număr de înmatriculare IS 95 MAI”, spun reprezentanții PNL.

Reprezentanții PNL Iaș mai arată că au reclamat incidentul la Poliție, acuzându-l pe primar de coruperea alegătorilor, abuz în serviciu și utilizarea resurselor publice în interes personal.

„Urmează să depunem inclusiv o plângere penală, dar și sesizare atât la Biroul Electoral Municipal, la Autoritatea Electorală Permanentă”, au precizat reprezentanții PNL Iași.

„Aceste imagini video sunt edificatoare pentru metodele PSD pe care le folosește de 30 de ani la toate scrutinurile electorale. Podu Iloaiei este un caz emblematic. O localitate ținută în subdezvoltare, unde actualul primar a ratat toate obiectivele de investiții, nu a atras niciun euro din fonduri europene, este acum, pe ultima sută de metri, un poligon pentru a cumpăra alegătorii. Faptul că oamenii au acceptat să dea aceste declarații, denunțuri fără echivoc, demonstrează că nicio metodă de corupere nu mai poate învinge furia oamenilor față de acest partid retrograd. Solicităm organelor de anchetă să aplice legea urgent și să intervină la Podu Iloaiei pentru a opri această operațiune de mită electorală. Solicităm PSD să denunțe public aceste fapte. În caz contrar, se poate considera că există un modus operandi pus în practică la nivel național și coordonat din sediile PSD județene”, a declarat Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…