VIDEO Priviți, a început invazia în Ucraina!

VIDEO Priviți, a început invazia în Ucraina!

Priviți, a început invazia în Ucraina!

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care ordonă a forțelor armate ruse să asigure funcții de menținere a păcii în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, a căror independență a recunoscut-o în această seară, relatează agențiile ruse de presă TASS și Ria Novosti.

De asemenea, Putin a instruit Ministerul de Externe să negocieze stabilirea de relații diplomatice cu Donețk și Lugansk.

Sursa: Ucraina 24/7

La scurt timp după declarația lui Putin, pe rețelele sociale au început să apară imagini neverificate ale mișcării trupelor ruse. Este vorba despre un convoi care se îndreaptă RPD, dar traseul acestor mișcări nu a putut fi confirmat independent, relatează BBC.

În presa din Rusia controlată de stat au apărut simultan articole alarmiste care reclamă presupuse „atacuri ucrainene”.

Imagini cu mișcări de convoaie militare înregistrate în Donbas, zonă-cheie în conflictul ruso-ucrainean, imediat după semnarea ordinului de către Putin. Unele surse locale arată c-ar fi vorba despre armata rusă, altele spun că este vorba despre trupele ucrainene. Filmele au apărut pe canalul de Telegram Nexta:

Alte informații arată că Ministerul Apărării din Ucraina le cere cetățenilor să evite să mediatizeze eventualele mișcări de trupe observate.

Nu este sigur dacă trupele ruse vor rămâne doar pe teritoriul controlat de republicile separatiste sau dacă vor căuta să cucerească celelalte două regiuni ucrainene ale căror teritoriu îl revendică.

Analiștii nu pot preciza în acest moment dacă a început o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei, arată New York Times . Separatiștii ar fi putut chema forțele ruse în proaspăt independentele așa-zise republici. Pe de altă parte, atât Ucraina cât și restul lumii consideră așa-zisele republici nimic altceva decât teritoriu ucrainean.

În același timp, pe rețelele sociale apar imagini cu vehicule blindate care părăsesc Kievul.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro