VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au trimis americanii în Ucraina! Cică se numește „Caută și distruge”

VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au trimis americanii în Ucraina! Cică se numește „Caută și distruge”

Un nou pachet de ajutor militar de 775 de milioane de dolari pentru Ucraina include, pentru prima dată, drone ScanEagle, pentru țintirea artileriei ruse, precum și obuziere de 105 mm și cartușe antitanc.

Pentagonul trimite 15 ScanEagle - o dronă de mici dimensiuni, cu rezistență lungă și la altitudine joasă, fabricată de Insitu și folosită pentru recunoaștere și orientarea țintelor pentru artileria ucraineană.

ScanEagle este denumită în limbaj militar „Caută și distruge” și este foarte eficientă pentru artileriști.

Alte premiere includ 16 obuziere de 105 mm (cu 36.000 de cartușe de artilerie), precum și 1.000 de rachete antitanc lansate prin tuburi, cu urmărire optică, pentru armele Carl Gustaf trimise de alți aliați.

Cel mai recent pachet de ajutoare americane pentru Ucraina include, de asemenea, racheta antiradiații de mare viteză AGM-88, care va permite forțelor ucrainene să țintească radarele rusești în războiul axat pe artilerie.

Dezvăluirea marchează prima dată când Pentagonul a discutat în detaliu despre furnizarea de rachete antiradiații de mare viteză către Ucraina.

„Ucraina a folosit cu succes aceste rachete. Le-au integrat cu succes pe avioanele ucrainene. Iar acest lucru permite Ucrainei să caute și să distrugă radarele rusești", a declarat un înalt oficial din domeniul Apărării.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”