VIDEO Priviți ce „fericit” e Putin când primește vești din Ucraina de la unul dintre cei mai de încredere generali ai săi

VIDEO Priviți ce „fericit” e Putin când primește vești din Ucraina de la unul dintre cei mai de încredere generali ai săi

Președintele rus Vladimir Putin a fost încruntat pe tot parcursul raportului primit la Kremlin de la Viktor Zolotov, considerat unul dintre cei mai de încredere generali ai săi, și a fost văzut ținându-se strâns de masa așezată între cei doi.

Vladimir Putin in timpul raportului dat de comandantul RosgvardiaFoto: Captura video

Presa rusă a scris marți dimineața că Vladimir Putin se va întâlni la Kremlin cu Zolotov, comandantul Gărzii Naționale a Rusiei (Rosgvardia), un anunț în acest sens fiind făcut de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

„În timpul zilei, președintele lucrează la Kremlin, are o serie de întâlniri. Acestea vor fi deschise de raportul șefului Serviciului Federal al Trupelor Gărzii Naționale, Viktor Zolotov care va fi alături de președinte”, a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că întâlnirea de astăzi va fi importantă.

Înregistrarea video publicată după întâlnire de către Kremlin arată că Vladimir Putin a avut o grimasă încruntată pe parcursul întâlnirii, Zolotov relatându-i cum ucrainenii își manifestă „sprijinul” pentru soldații ocupanți ruși.

Mii de militari ai Rosgvardia au murit în Ucraina

Zolotov, în vârstă de 68 de ani, a pierdut mii de militari ai săi în cursul „operațiunii militare speciale” ordonată de președintele rus la sfârșitul lunii februarie.

Rosgvardia, care-i răspunde direct lui Putin, a fost creată în 2016 pentru a lupta împotriva terorismului și a crimei organizate, fiind folosită înainte de 24 februarie pe plan intern pentru a reprima protestele antiguvernamentale pașnice.

Mai mulți analiști occidentali au notat că militarii acestei unități nu ar fi instruiți pentru operațiuni de luptă precum cele desfășurate de trupele rusești în Ucraina. La sfârșitul lunii mai presa din Occident a scris despre cazul a peste 100 de membri ai Rosgvardia care au refuzat să lupte în război.

Noua întâlnire cu Zolotov la Kremlin nu a fost însă singura ocazie în care Putin a fost văzut ținându-se strâns de masa din fața sa, unii speculând că președintele rus suferă de boala Parkinson într-o formă incipientă și că aceasta este o metodă de a evita tremuratul caracteristic al mâinilor.

Înregistrarea video pare stranie și fiindcă Zolotov în mare parte doar recită activitățile de rutină ale Rosgvardia, pe care Putin le cunoaște foarte bine din moment ce el a dispus crearea acestei ramuri a forțelor armate și este comandantul ei șef.

Generalul rus a fost implicat recent într-un scandal
Jurnaliștii ruși independenți și analiștii străini specializați în probleme legate de Rusia cred că Zolotov este unul dintre generalii în care Putin are cea mai mare încredere, spre deosebire de ministrul Apărării Serghei Șoigu care pare că a fost tras pe linie moartă.

Raportul dat de Zolotov marți la Kremlin vine după ce mai multe site-uri de investigație rusești au dezvăluit că în urmă cu 5 ani generalul a zburat la bordul unui avion privat până în Seychelles, acompaniat de o armată de femei frumoase și alți câțiva ofițeri de rang înalt ai Rosgvardia.

Călătoria este considerată controversată deoarece cu doar o zi înainte Zolotov semnase un contract de exclusivitate cu companii ale oligarhului Boris Vaninski pentru aprovizionarea cu hrană a Rosgvardia. Jurnaliștii de investigație au dezvăluit că prețurile prevăzute în contract au fost peste prețul pieței.

Artem, nepotul lui Zolotov, studiază la prestigiosul liceu Crainleigh School din Marea Britanie, deși propaganda oficială a televiziunilor controlate de Kremlin aduce critici constante „decadenței” occidentale.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro