VIDEO Priviți, dihăniile HIMARS, pe străzile din Focșani...

VIDEO Priviți, dihăniile HIMARS, pe străzile din Focșani...

Celebrele rachete HIMARS, cu care SUA a dotat armata ucraineană și a căror eficiență a fost testată împotriva rușilor, au fost filmate la Focșani.

Imaginile au apărut pe un cont de Twitter care are legătură cu războiul din Ucraina. Convoiul de lansatoare HIMARS a fost filmat în timp ce intra în oraș, dinspre Sud. Lansatoarele de rachete de tip HIMARS sunt cunoscute pentru precizia și raza lungă de acțiune.

În imaginele filmate se pot vedea mai multe astfel vehicule care poartă lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acțiune, de tip HIMARS, iar pe portiera unui astfel de camion se pot vedea si cele trei cercuri roșu – galben – albastru sigla ale Armatei Române. Convoiul face parte din Brigada 8 Operațională Tactică de Rachete Focșani.

Având în vedere că intrau în oraș prin cartierul Sud, cel mai probabil reveneau la bază, după o misiune de antrenament, relatează Ziarul de Vrancea.

Apariția filmulețului pe rețele de socializare a stârnit și numeroase comentarii. Mulți dintre cei care l-au văzut s-au întrebat ce caută astfel de sisteme de lansatoare – despre care se știe că au fost donate de Statele Unite Ucrainei – la o distanță atât de mare de front.

Alții au comentat avansând alte scenarii, între care acela că sistemele au fost retrase de pe frontul ucrainean și aduse în România pentru a fi trimise mai departe în Vest sau, dimpotrivă, că acestea urmează să fie trimise pe frontul din Ucraina, în Odesa. Fapt ce ar demonstra, în opinia lor, că rușii pregătesc o ofensivă asupra orașului port de la Marea Neagră.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda