VIDEO Priviți, oameni buni, asta este realitatea din China, cu virusul ucigaș!

VIDEO Priviți, oameni buni, asta este realitatea din China, cu virusul ucigaș!

Cadavrul unui bărbat întins pe trotuar, în Wuhan, păzit de doi bărbați echipați cu costume de protecție – aceasta este imaginea care surprinde realitatea sumbră din punctul zero al epidemiei cu coronavirus, scrie The Guardian.

Jurnaliștii AFP au făcut fotografia, joi dimineață, înainte ca o ambulanță să sosească la locul tragediei și să ridice cadavrul. AFP a contactat ulterior oficialii din Poliție și Sănătate, dar nu au putut obține detalii despre cazul victimei sau cum a survenit decesul.

În imagine se poate observa cum bărbatul este întins pe spate în fața unui magazin de mobilă. Ulterior, personalul medical a acoperit trupul neînsuflețit al victimei cu o pătură albastră, apoi l-au așezat în ambulanță.

"Este groaznic", a declarat o trecătoare. „În aceste zile au murit foarte multe persoane.”

Autoritățile chineze au anunțat că 42 de persoane au murit în cursul zilei de joi în provincia Hubei din cauza noului coronavirus, iar o altă persoană a murit în provincia Heilongjiang, din nord-estul țării, astfel că numărul total al deceselor se ridică acum la 213, toate înregistrate în China.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că epidemia de coronavirus este urgență publică internațională, potrivit New York Times.  OMS a declarat că infecția cu coronavirus reprezintă o urgență medicală globală pentru că riscul infectării a depășit China, locul unde virusul a apărut luna trecută.

Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut