VIDEO Priviți, Rusia a mai pierdut un avion avansat Suhoi Su-34 în Ucraina

VIDEO Priviți, Rusia a mai pierdut un avion avansat Suhoi Su-34 în Ucraina

Forțele rusești din Ucraina au pierdut încă un avion de vânătoare modern - un avion avansat Suhoi Su-34 a fost filmat cum se prăbușește necontrolat, în timp ce cei doi piloți par să se fi catapultat.

Un Su-34 care se prabusesteFoto: Colaj foto

Imagini publicate pe Twitter arată cum un avion de luptă se prăbușește necontrolat, învârtindu-se în timp ce se îndrepta vertiginos spre pământ. În alte cadre surprinse se vede exact impactul cu solul, după care a avut loc și o explozie.

Prăbușirea ar fi avut loc lângă localitatea Balakliya din oblastul Harkov. În aceeași zi, un (alt?) avion Su-34 a fost filmat cum lansa rachete aer-sol și capcane termice undeva în estul Ucrainei...

Și alte avioane Suhoi Su-34 ar fi fost doborât de Ucraina

Avionul Su-34 este unul dintre cele mai moderne avioane din dotarea forțelor rusești, un avion avansat folosit pentru atacuri și bombardamente strategice. Este un avion introdus în aviația rusă în anul 2014 și până acum doar 134 de aparate operaționale au fost produse.


Avionul are o cabină pentru doi piloți așezați unul lângă altul și e folosit în special pentru atacul țintelor la sol sau pe mare, poate fi echipat și cu rachete aer-aer și a fost gândit să înlocuiască bătrânul avion de vânătoare Su-24 în flota rusă.

De la debutul „operațunii militare speciale” din Ucraina Rusia ar fi pierdut deja numeroase astfel de aparate. Ucraina a susținut, mai ales în primele zile, că ar fi reușit să doboare astfel de aparate. Pe de altă parte, și imagini publicate independent arătau rămășițele unor astfel de avioane.

Pe de altă parte, confirmările vizuale centralizate pe site-ul Oryxspioenkop , unde doi experți olandezi monitorizează războiul din Ucraina ajutați de utilizatori ai rețelelor sociale ce colecteză informații din surse deschise, arată că Rusia ar fi pierdut până acum în Ucraina cel puțin 7 astfel de avioane moderne Su-34.

În ultimul bilanț publicat luni dimineață, Armata Ucrainei susținea că în două luni de război ar fi reușit să distrugă 181 de avioane de luptă și 154 de elicoptere.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina