VIDEO Procurorul general Augustin Lazăr avertizează că în urma OUG de astăzi toate marile dosare aflate în lucru, inclusiv dosarul măcelului din 10 august vor fi afectate!

VIDEO Procurorul general Augustin Lazăr avertizează că în urma OUG de astăzi toate marile dosare aflate în lucru, inclusiv dosarul măcelului din 10 august vor fi afectate!

Procurorul general Augustin Lazăr avertizează că în urma OUG de astăzi toate marile dosare aflate în lucru, inclusiv dosarul măcelului din 10 august vor fi afectate! 

„Guvernul dă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei, iar această ordonanță ar putea afecta dosarul Revoluției şi pe cel al violențelor din 10 august”, a spus Procurorul general al României, Augustin Lazăr, luni dimineață.

„ (...) Spre exemplu, marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public și sunt foarte bine cunoscute. Spre exemplu, cele aflate pe rolul parchetelor militare. Au fost concentrate resurse umane prin delegare pentru a rezolva dosare mari și complexe. Ei bine, la aceste situații vor înceta delegările pe funcțiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desființate. Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare despre care toată lumea susține că dorim să fie finalizate ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a mai spus Augustin Lazăr.

Cu aproximativ o oră înainte, Viorica Dăncilă afirma că „ceea ce adoptăm astăzi este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie. Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate”.

Știre în curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...