VIDEO Procurorul general îi răspunde CIOCLULUI: „NU demisionez”/Cioclul vine cu precizări

VIDEO Procurorul general îi răspunde CIOCLULUI: „NU demisionez”/Cioclul vine cu precizări

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineaţă, că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a solicitat, voalat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a acţiunilor în urma Ordonanţei 13.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineaţă, că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a solicitat, voalat, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, duminică seara. "Eu nu exclud, ca în lipsa unei proceduri declanşate de mine, să aibă dânşii iniţiativa unei proceduri lăuntrice individuale privind modul în care s-au poziţionat la dispoziţiile legale, constituţionale", a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă îşi va da demisia, în contextul ultimelor declaraţii ale ministrului Justiţiei, procurorul general a răspuns: "Vă spun doar atât NU. Şi nici nu vreau să intru în polemici politice".

UPDATE 9.58 Tudorel Toader a evitat sa dea raspunsuri directe in privinta demiterii lui Lazar si Kovesi. "Dupa aceasta evaluare sub aspect profesional si managerial voi stabili care este procedura de urmat", a spus el, dand un termen de doua saptamani.

Ministrul justitiei a sustinut si ca nu a sugerat ca sefa DNA si procurorul general sa-si dea demisia: "Am evocat o institutie care exista in codul muncii, oricine isi poate da demisia, nu e obligat sa munceasca".

Ascultați și voi ce spune ăsta:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat duminică seara la un post TV că va avea discuții cu procurorul-șef al Parchetului general, Augustin Lazăr, și cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și nu exclude ca cei doi să-și prezinte demisia.

Apoi, "voi face și o evaluare a lor. După evaluare, voi stabili măsurile pe care le voi lua", a adăugat ministrul Toader.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...