VIDEO Propagandistul favorit al Kremlinului enumeră aliații Rusiei: Nicaragua, Cuba, Venezuela și „unii oameni” din Africa

VIDEO Propagandistul favorit al Kremlinului enumeră aliații Rusiei: Nicaragua, Cuba, Venezuela și „unii oameni” din Africa

Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, face apel la crearea unei coaliții internaționale care să trimită voluntari în Ucraina, enumerând printre țările fidele Rusiei Nicaragua, Venezuela și Cuba.

Vladimir Soloviov viseaza la o coalitie internationala impotriva UcraineiFoto: Captura video

„Eu consider de asemenea necesar pentru noi să creăm o coliție internațională”, afirmă Vladimir Soloviov, adăugând că „eu nu înțeleg de ce americanii, chiar dacă vor lupta împotriva Grenadei, mereu încropesc o coaliție internațională”.

Nu este clar la ce se referă prezentatorul TV rus prin exemplul cu Grenada, fiind probabil ca el să fi fost sarcastic aici cu privire la coalițiile internaționale care au intrat alături de trupele americane în Afganistan și Irak.

„De ce ne refuzăm această plăcere? În Siria există unități bine instruite de către noi, există oameni în Africa care ne susțin, există Venezuela, există Nicaragua, există Cuba, există Iran și Coreea de Nord”, pledează Soloviov.

„Dacă voluntari din întreaga lume merg și luptă în unitățile RPD (n.r. așa-zisa Republică Populară Donețk) de ce nu ar trebui să le dăm oportunitatea de a crea și organiza o unitate internațională?”, îi întreabă el pe invitații săi.

Vladimir Soloviov insistă pentru o „coaliție internațională” împotriva Ucrainei

Fără să aștepte un răspuns, el amintește că „încă de pe vremea războiului împotriva fascismului din Spania, când Brigăzile Internaționale s-au confruntat pentru prima dată cu Germania Nazistă care lupta de partea lui Franco, această practică a existat.

„Nu înțeleg de ce ar trebui să o respingem. De ce ar trebui să îi oprim pe oamenii care vor să ia arme și să meargă [la război împotriva Ucrainei]? De ce ar trebui să îi oprim pe frații noștri sârbi? Unii dintre ei luptă deja oricum în unitățile RPD”, conchide el.

Referința lui Soloviov la Războiul Civil din Spania în care dictatorul sovietic Iosif Stalin a trimis unități și echipament forțelor ce luptau împotriva naționaliștilor este destul de bizară, ținând cont că în urmă nu cu mult timp el îi acuza pe spanioli că au trimis voluntari antibolșevici să lupte alături de germani în războiul declanșat împotriva URSS în 1991.

În pofida faptului că Venezuela s-a poziționat de partea Rusiei în conflictul cu Ucraina, președintele Nicolas Maduro a anunțat joi că țara sa este pregătită să furnizeze petrol și gaze naturale economiei mondiale în contextul crizei energetice generate în Europa de întreruperea furnizării cu gaze rusești.

Iranul face la rândul său pregătiri pentru a lua locul Rusiei pe piețele europene în ceea ce privește aprovizionarea cu petrol, în cazul în care sancțiunile impuse împotriva Teheranului vor fi ridicate ca urmare a resemnării acordului nuclear iranian.

Există de asemenea dovezi că, în pofida declarațiilor de prietenie și colaborare cu Rusia, guvernul iranian ar fi vândut armament Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”