VIDEO Protest uriaș la Praga! Urmează 10 august, București...

VIDEO Protest uriaș la Praga! Urmează 10 august, București...

Protest uriaș la Praga! Urmează 10 august, București... Cel mai mare protest din Cehia după căderea comunismului acum 30 de ani a avut loc duminică seară în Praga, unde 250.000 de oameni au cerut demisia premierului Andrej Babis, acuzat că a fraudat fondurile europene accesate de compania sa.

Protestele împotriva lui Babis continuă de câteva săptămâni, în contextul anchetelor privind presupusele fraude şi conflicte de interese în care este implicat premierul miliardar, dar acesta refuză să ia în calcul demisia, potrivit Agerpres.

Mai mult, Babis a amplificat suspiciunile că vrea să mușamalizeze afacerea după ce a numit un nou ministru al justiţiei la puțin timp după ce poliţia a cerut în aprilie inculparea sa.

Protestul de duminică a fost organizat de gruparea civică Milioane de Momente pentru Democraţie, fondată de studenţi. La manifestaţie nu a fost invitat să ia cuvântul niciun politician.

Rezultatele preliminare ale unui audit al Comisiei Europene, obţinute de presa cehă, au arătat că care arată că Uniunea Europeană ar putea cere unor firme legate de Babis să ramburseze 17,4 milioane de euro şi că acesta se află în conflict de interese ca beneficiar al fondului către care a transferat managementul holdingului său evaluat la 3,7 miliarde de euro, potrivit Agerpres.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...