VIDEO Proteste MASIVE în București și în toată România

VIDEO Proteste MASIVE în București și în toată România

Peste 30.000 de oameni au iesit, duminica, in strada pentru a protesta fata de proiectul de modificare a legilor justitiei. Multimea a scandat mesaje precum ”Nu vrem sa fim o natie de hoti", "Justitie, nu coruptie!, "Jos Guvernul!”, dar si “Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!" “Tudorel, demisia!" "Liviu, noi iti dam hartie, "pix" gasesti la puscarie”. Deputatul PNL Raluca Turcan, membrii Platformei Romania 100 Dacian Ciolos, Raluca Pruna, Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, dar si noul presedinte al USR, Dan Barna, s-au aflat printre protestatari. Protestul a inceput in Piata Victoriei, locul protestelor masive din iarna trecuta, iar apoi manifestantii au plecat in mars spre Parlament.

Evenimentele LIVETEXT:

21.58: Au mai ramas cateva sute de protestatari, majoritatea grupati in fata Ministerului Justitiei.

21.52 Oamenii cer demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Scandeaza "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!" !Tudorel, demisia!" "Liviu, noi iti dam hartie, "pix" gasesti la puscarie"

21.44: O parte din multime s-a strans in fata Ministerului Justitiei. Huiduie, fluiera, scandeaza "Tudorel, sluga model!", "Jos Tariceanu / Dragnea, Toader si Dorneanul!"

 Multi romani au iesit sa-si manifeste nemultumirile.
Foto Mihai Balanescu Dan Noiembrie 2017

21.29: Din piata lumea a inceput sa se retraga in grupuri. Numarul protestatarilor scade.

21.15: Multimea e sectionata in piata de gardurile de la targ. Multa lume sta pe trotuarele laterale, unii pe bulevardul in fata Parlamentului. Se scandeaza "Justitie! Nu coruptie!"

21.12: Piata e ocupata de targul de Craciun aflat in constructie.

 În timp ce oamenii protestau în stradă, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a postat, duminică seara, pe Facebook un citat al filosofului Francois de la Rochefoucauld. ”Spiritele mediocre condamnă de obicei tot ceea ce le depăşeşte înţelegerea”, este citatul filosofului Francois de la Rochefoucauld postat de Liviu Pop. ”Seară minunată tuturor”, a mai scris ministrul Educaţiei.

20.35: Coloana a ajuns la Parlament, in Piata Constitutiei. Oamenii striga in continuare sloganuri anti-PSD si pro-Justitie. Coada coloanei e dincolo de Piata Unirii, participarea la mars e masiva

20.34: La protest a ajuns si Dan Barna, noul presedinte al USR

20.33: Coloana aproape a ajuns pe Bulevardul Unirii. Pe trotuar asteapta alte cateva sute de oameni sa se alature marsului.

 20.14: Coloana a ajuns la Piata Unirii

Foto Dan Mihai Balanescu: Coloana de la Intercontinental

 20.09: La mars participa si Dacian Ciolos, Vlad Voiculescu si Raluca Pruna, membri ai Platformei Romania 100.

20.14: Coloana a ajuns la Piata Unirii

20.09: La mars participa si Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu, membri ai Platformei Romania 100.

20.05: Proteste masive din Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu si restul tarii. In Timisoara sunt peste 5.000, in Cluj peste 4.000, in Sibiu peste 2.000, Iasi - circa 2.000

19.57: Coloana se intinde de la Piata Universitatii pana la Piata Victoriei, multimea e impresionanta.

19.49: Potrivit numaratorii realizate de reporterul Comisarul.ro la mars participa circa 25.000 de oameni. Coloana a intrat in Piata Romana la ora 19:15, iar capatul se asteapta sa iasa din Piata la ora 19:55






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...