VIDEO Proteste violente în India/Trenuri incendiate și autostrăzi blocate

VIDEO Proteste violente în India/Trenuri incendiate și autostrăzi blocate

Proteste violente au loc în India, unde manifestanții au incendiat trenuri și au blocat autostrăzi cheie, cerând retragerea noilor politici guvernamentale privind recrutările în armată, potrivit BBC .

Proteste in India Foto: Captura

Demonstrații puternice au loc în statele nordice Bihar și Uttar Pradesh, precum și în sud, în orașul Secunderabad din statul Telangana, unde tinerii au luat cu asalt gara locală și au avariat trenuri și magazine.

Programul „Agnipath” sau „Calea Focului”

Protestele au fost declanșate de noile politici guvernamentale privind recrutările în armată.

Programul „Agnipath” sau „Calea Focului”, dezvăluit marți, se adresează doar tinerilor cu vârste cuprinse între 17 ani și jumătate și 21 de ani.

Candidații care trec examenele se vor înrola în armată timp de patru ani, după care doar 25% dintre aceștia vor fi păstrați în cadrul forțelor armate.

În încercarea de a calma manifestanții, guvernul federal a anunțat joi seară că, doar în acest an, se pot înscrie și candidații cu vârsta de până la 23 de ani.

Recrutările în armată au fost blocate de când a început pandemia de COVID-19, ceea ce i-a făcut pe milioane de candidați disperați să se teamă că vor fi prea bătrâni pentru a aplica pentru forțele de apărare.

Programul reformă are ca scop reducerea cheltuielilor armatei pentru creșterea salariilor și pensiilor, care consumă mai mult de jumătate din bugetul său și va „îmbunătăți și profilul forțelor armate”, susține Guvernul.

Potențialii recruți spun însă că schema face foarte puțin pentru a crea locuri de muncă și oportunități.

Programul a fost criticat și de unii generali militari și experți în apărare, care spun că ar putea slăbi structura armatei și ar putea avea ramificații serioase pentru securitatea națională, mai ales că India are relații tensionate cu doi dintre vecinii săi - Pakistan și China.

„Este o mișcare prostească, una care ar putea afecta eficiența forțelor de securitate. Economia de bani este bună, dar nu ar trebui făcută cu prețul forțelor de apărare”, a spus generalul-maior în retragere Sheonan Singh.

Prin programul Agnipath, în acest an vor fi recrutați 46.000 de soldați, care vor trece printr-o perioadă de antrenament pentru șase luni, iar apoi vor fi dislocați pentru trei ani și jumătate. În această perioadă, ei vor primi un salariu lunar inițial de 30.000 de rupii (384 de dolari), plus beneficii suplimentare care vor putea ajunge la 40.000 de rupii, până la sfârșitul serviciului de patru ani.

Recrutarea în armată este o sursă importantă de venit, în condițiile în care în India șomajul ajunge la 20% în rândul tinerilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență