VIDEO Putin, aterizare surpriză în Rostov-pe-Don, la cartierul general al „operațiunii militare speciale”

VIDEO Putin, aterizare surpriză în Rostov-pe-Don, la cartierul general al „operațiunii militare speciale”

Vladimir Putin a vizitat joi cartierul general al armatei ruse pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina din Rostov-pe-Don (sud), a anunțat vineri Kremlinul, potrivit France Presse.

Valeri Gherasimov și Vladimir PutinFoto: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia

Putin „a vizitat cartierul general al forțelor armate ruse din Rostov-pe-Don la întoarcerea de la Perm (Urali)", unde liderul rus și-a petrecut întreaga zi de joi, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

În timpul vizitei sale, președintele rus s-a întâlnit cu șeful Statului Major și comandantul operațiunilor militare din Ucraina, Valeri Gerasimov, care i-a prezentat un raport privind stadiul ofensivei ruse, potrivit aceleiași surse.

Apropiat de granița cu Ucraina, Rostov-pe-Don a devenit un centru operațional pentru forțele rusești din Ucraina. Putin a vizitat ultima dată cartierul general militar de acolo în luna august. El a mai vizitat orașul și în luna martie.

Orașul a fost, de asemenea, scena, în iunie, a spectaculoasei revolte a mercenarilor lui Wagner, care au ocupat pentru scurt timp sediul armatei ruse, înainte de a renunșa la rebeliunea lor.

Vasili Golubev, guvernatorul regiunii ruse Rostov, a declarat joi dimineața că sistemul de apărare a distrus o „țintă aeriană” deasupra regiunii. Regiunea Rostov are granițe administrative cu așa-zisele „republici populare Donețk și Lugansk” iar cartierul general al Districtului Militar Sud este al armatei ruse este situat în orașul Rostov-pe-Don, reședința administrativă a regiunii.

În afară de drona de joi, ultima dată când regiunea a fost atacată cu drone a fost la începutul lunii septembrie, potrivit TASS.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat