VIDEO Putin s-a înconjurat de lunetiști după „incidentul” asupra convoiului în care se afla

VIDEO Putin s-a înconjurat de lunetiști după „incidentul” asupra convoiului în care se afla

Vladimir Putin, care a supraviețuit la șase tentative de asasinat, s-a înconjurat de o echipă de elită de lunetiști, după atentatul de miercuri, pe fondul unei revolte raportate în rândul multor aliați ai lui ca urmare a eșecului în a învinge Ucraina.

Miercuri, limuzina lui Putin ar fi fost atacată într-un atentat la viața președintelui rus. Putin se deplasa spre reședința sa oficială, într-un convoi-momeală, pe fondul paranoiei sale crescânde, potrivit canalului Telegram anti-Kremlin General SVR.

Convoiul de rezervă era format din cinci mașini blindate, cu Putin în cea de-a treia. Cineva a știut însă cu care convoi circulă președintele rus.

„În drum spre reședință, la câțiva kilometri distanță, prima mașină de escortă a fost blocată de o ambulanță. În mașina lui Putin s-a auzit o bubuitură puternică de la roata din stânga din față, urmată de un fum puternic”, scrie Telegram General SVR.

Mașina lui Putin a ieșit din zona-capcană și a ajuns în siguranță la reședință.

Mai jos limuzina lui Putin imediat după posibilul atentat.

„Ulterior, cadavrul unui bărbat a fost găsit la volanul ambulanței, care a blocat prima mașină din convoi”, a spus sursa pentru Telegram General SVR.

S-au operat mai multe arestări.

Este cea de-a șasea tentativă de asasinat asupra lui Putin, documentată.

Acum Putin se teme de un nou atentat la viața sa și nu pleacă nicăieri fără lunetiștii de elită „crack-shot”, care au sarcina de a localiza posibili trăgători și de a-i elimina înainte ca aceștia să aibă șansa de a apăsa pe trăgaci asupra lui Putin.

Dintre cele șase atentate documentate, unul pare să fi avut un „model” asemănător cu cel de miercuri.

În noiembrie 2002 au apărut detalii despre un alt complot împotriva lui Putin, când liderul rus urma să conducă pe o autostradă din apropierea Kremlinului.

De-a lungul drumului, se afla un grup de persoane care pretindeau că instalează noi indicatoare.

O oră mai târziu, o agenție de presă a raportat că au fost descoperite 40 de kilograme de explozibili pregătiți să fie detonați pe traseu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria